Muskelrock 2009 var en fantastisk festival. Inför festivalen så rörde sig förhandssnacket om att det skulle vara en festival så inskränkt att man skulle bli utskrattad och hånad så fort man erkände att man faktiskt lyssnade (och tyckte om) annan musik än Iron Maiden anno 1983. Istället visade det sig vara den mest fantastiska festival jag varit på. Inte på grund av den fantastiska musiken (Entombed gjorde en superb spelning och visade sig vara riktigt alerta igen) utan på grund av öppenheten oss fans emellan.

Inte hade jag trott att det första jag skulle få höra när jag kom till campingen var den fantastiska låten Straight Outta Compton med N.W.A., eller att samma kille skulle ha ett fullspäckat C60-blandband med ytterligare lika fantastisk 80-tals hiphop. Detta på den mest vita festivalen någonsin. Underbart!

Så för några veckor sedan köpte jag en biljett till årets upplaga av festivalen. Jag vill ju så klart inte missa årets bästa fest, eller fantastiska band som Angel Witch, Pagan Altar, Horisont, F.K.Ü. eller Kongh. För att vara helt ärlig så har jag inte riktigt funderat kring vilka band som skulle kunna bokas till Muskelrock 2010, men skulle inte bli ledsen ifall Gates of Slumber eller Slough Feg (tidigare The Lord Weird Slough Feg) skulle få spela. Tyvärr verkar Gates of Slumber redan vara bokade annanstans under festivaldagarna, men Slough Feg verkar fortfarande vara lediga.

Via ett stilfullt utskick från Muskelrocks Facebooksida får jag syn på följande starka och underbara nyhet:

Muskelrock 2010 promo poster

Att man lyckats boka Electric Wizard till Muskelrock är ett otroligt dragplåster för doomfantaster. Nu skulle jag egentligen bara vilja se att man bokar åtminstone ett av följande fyra band: Griftegård, Watain (med samma upplägg som på SRF), Anvil och Europe (där man enbart spelar låtar från bandets två första skivor!).