30 låtar – En låt som du i nuläget tjejlyssnar på

Hexvessel – The Death Knell Tolls

Jag har aldrig haft någon som helst relation till att lyssna på musik via radion. Det enda radiominne jag har är när min far hämtade mig från de sena hockeyträningarna strax innan vi blev juniorer. Jag brukade för det mesta vara så trött att jag inte orkade med att lyssna på någon musik utan vi satt tysta i vår Toyota Model F och lyssnade på någon form av nattradio, kanske var det Karlavagnen?

Spotify är inte heller något som jag riktigt omfamnat. Jag har gratisversionen av programmet och använder det mest för att lägga upp låtar på den fredagslåt-lista jag är delaktig i tillsammans med några typer. Jag lyssnar mest på musik via fysiskt format. Tyvärr är min förstärkare inne på reparation för tillfället så nu blir det att lyssna via Winamp. Så den låt jag tjejlyssnar allra mest på just nu är det finsk/brittiska bandet Hexvessels The Death Knell Tolls.

Kvhost i Hexvessel

Den är helt i stil med de senaste årens mer naturinspirerade shamanrock. En mörk aura av skogsritualer, magi, mörkermagiker och ett drömskt 60-talsdrogskimmer lägger sig runt folkmusiken som trots sin minimalism är överöst med exotiska instrument. I mitten av allt det här finns Kvohst, känd från DHG och <Code>, som fortsätter att trollbinda mig med sin löjligt läckra röst.

Avsaknaden av stereoförstärkare har förpassat mig till de simpla datorhögtalarna för att lyssna på musik och jag tror att det är en anledning till varför jag inte kommit Dawnbearer mer in på djupet. The Death Knell Tolls är den låt som nu lyft sig över alla andra. Den känns inte lika beroende av ordentliga högtalare, ett mörkt rum och ett glas gott öl.

Jag tänker att jag återvänder när förstärkaren är reparerad.

Andra bloggare om: , ,

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

7 kommentarer

 1. Chief Rebel Angel

  Ojoj, jag törs inte ens tänka på hur jag skulle må om
  Den Riktiga Stereon pajjade ihop.
  Och dessutom är det mycket intressant, det där med hur skivor behöver olika förutsättningar för att kliva fram.
  Material för en hel del artiklar!

  • Det lite jobbiga i detta fallet är att förstärkaren i sig inte är ”sönder” eftersom den fungerar men jag upptäckte att jag dragit sönder en RCA-kontakt bak på den. Behövde åtgärda det för att kunna använda skivspelaren (som den precis innan hade varit på reparation).

   För min del handlar förutsättningen om att jag tycker att ljudet är för jävla dåligt på datorhögtalarna. Man blir lite ledsen av att lyssna på musik med dom när man vet hur bra det låter på det riktiga systemet.

 2. Winamp ftw. Retro så det förslår.
  Tom S skrev senast om: A night in flames

  • Det är minst sagt retro.

   Det är också det enda musikprogrammet som jag tycker fungerar som iTunes för musiköverföringen till min Androidtelefon. Har provat ett par andra program men de är antingen dåliga eller långsamma vid filöverföringen.

 3. Intercorpse

  Va? Tjejlyssnar, aldrig hört talats om. Hur gör man då?

  • Termen ”att tjejlyssna” introducerade en kompis för mig i våras. Enligt honom är betyder det något i stil med att man lyssnar på en låt (kanske också en skiva, jag vet inte) upprepade gånger i rad. Tror att han fått det från Per Bjurman på Aftonbladet.

   Polaren jämförde det med en intensiv tonårsförälskelse som både kan vara lång eller kort.

 4. Intercorpse

  Haha aah.. ja men då förstår jag. Det är som det maniska förhållandet jag haft med Ghosts Opus Eponymous en längre tid nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.