Julölsprovning 2011

Julölsprovningen 2011

Julöl 2011: Oppigårds Winter Ale, Sigtuna Midvinterblot, Brewdog There Is No Santa, Flying Dog K-9 Winter Ale, Nögne Ö Underlig Jul, St Peter's Winter Ale, Mikkeller Santas Little Helper 2011, Jämtlands Julöl, Nils Oscar Julöl 2011, Ocean Julöl, Nynäshamns Mysingen 2011, Fuller's Old Winter Ale.

Sedan något år tillbaka har jag tillsammans med några vänner ordnat ölprovningar med inriktning på ungefär tio av det årets julöl. Varje år har jag lovat att jag ska dokumentera åtminstone resultatet av kvällens diskussioner. Så nu skriver jag detta för att ha något att följa upp senare.

Andra bloggare om: , , ,

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

5 kommentarer

 1. Drack Oppigårds för första gången i helgen och blev riktigt positivt överraskad. Riktigt god julöl så den rekommenderas.

  • Jag drack faktiskt Oppigårds Winter Ale på Ölrepubliken i Göteborg några veckor innan så jag visste att den skulle vara god. Av alla de provade julölen var det också min favorit tillsammans med Nögne Ös Underlig Jul.

 2. Chief Rebel Angel

  …och Brewdog gör som vanligt bra grejor. Kul namn också, men i stort sett tycker jag julöl är rätt trist. Brukar vara gott litegrann sådär, men jag tröttnar ganska fort.
  Konstigt, med tanke på hur jag gillar annan öl – speciellt ale, stout och så?!!?

  • Jag tycker att Brewdogs var lite halvdan. Julöl är speciellt. Det tenderar att passa bra på julbordet och är så passa alkoholstarkt att det mest lämpar sig att dela en flaska med bordsgrannen.

   Personligen tycker jag att julöl inte behöver smaka julkryddor, utan gillar snarare de knäppa brygderna som kanske inte hade fungerat så väl under andra årstider.
   Jarno skrev senast om: Julölsprovning 2011

 3. julöl nja tror jag skippar det

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.