I väntan på: Horisont – Second Assault

2
1250
visningar

Horisont - Second Assault

Den 12:e mars släpper Rise Above Horisonts andra skiva Second Assault. Debutskivan Två sidor av horisonten är en skiva som blivit lite av en favorit de senaste två åren. Den skivan var en fantastisk fullträff full med fenomenala hårdrocksriff på träffsäkert 70-tals vis, underbar boogie, progg och mängder med annat gott. Det som bandet i mina kretsar gjorde störst intryck med (förutom den höga låtkvalitén) var att man även sjöng på svenska. Detta verkar man nu frångått då samtliga tio spår har engelska titlar.

Skivbolagets pressrelease säger att bandet nu mer inriktat sig på hur heavy metal lät innan den fullständigt definierats och nämner tidiga Black Sabbath och Uli Jon Roth-era Scorpions som stora inspirationskällor. Låter mycket intressant tycker jag. Dock kommer jag (försöka) att vänta på att lyssna Second Assault först när den släpps på vinyl (vilket den ska göra men något datum har inte satts ännu).

Måste även slå ett slag för det fantastiskt fina omslaget. En Pumba med stridsutrustning. Jag hoppas på en t-shirt i samma utförande.

Andra bloggare om: , ,

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Skriv din kommentar här
Skriv ditt namn här

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.