Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

A Fair Judgement | 26 juni, 2016

Till toppen

Toppen

2 kommentarer

Youtubekonsert: Thåström

Youtubekonsert: Thåström
Jarno Lauronen

Thåström var i Göteborg för någon vecka sedan. Jag var inte där. Anledningen till det var att jag inte riktigt fastnat för Beväpna er med vingar. Men så när jag under kvällen lyssnat på diverse musik på svenska var det svårt att inte youtuba honom. När jag ser på livefilmer från tjugohundratalet så reser sig armhåren och jag förstår inte hur jag aldrig brytt mig om att besöka en konsert. Därför hade jag ikväll en liten egen Youtubekonsert.

Det började med en stökig version av Från himlen sänt, fortsatte med en energisk Ungefär såhär, varefter tempot togs ner och ljuset släcktes så att Ingen neråtsång skulle upplevas på bästa vis. För att rycka upp publiken drog Thåström igång En vacker död stad. Sedan var dags att runda av kvällen med en radda hits: en fantastisk Miss Huddinge -72 inleder kavalkaden.

Därefter var det slut med sololåtar och koncentrationen lades på flertalet klassiker från tiden då Thåström spelade i annat namn. Imperiet-klassikern Du ska va president inledde, följd av Ebba Gröns Die Mauer (om du ska lyssna på en av alla dessa liveklipp, låt det bli denna eller Miss Huddinge -72) och Flyktsoda.

Som avslutning av konserten spelade han en cover på Hoola Bandoola Bands Keops Pyramid.

Andra bloggare om: , , ,

Kommentarer

  1. Jag blev inte heller såld efter senaste plattan, kändes ganska tråkig och jag hade inte stora förväntningar på konserten. Helvete va fel jag hade, Thåström och bandet var helt grymt bra. Bästa spelning jag sett med honom.
    Andréas skrev senast om: Ny video med PARADISE LOST

  2. Nice ordnad lite Youtubekonsert! Tycker inte heller att senaste är Thåströms bästa platta, men trots det mycket bra. Och säkert kommer en eller annan låt att hugga klorna i mig ordentligt framöver. Brukar bli så. Die Mauer är en absolut favorit, hade inte hört den versionen tidigare, så tack för den :)
    Kim skrev senast om: WeRock-recensionernas skivor på Spotify

Kommentera

Visa min senaste bloggpost