Muskelrock
Det är snart dags igen. Världens starkaste festival, Muskelrock, har sedan 2009 varit det evenemang som inleder min sommar. 2010 såg det ut så här.

Jag har hunnit att bli 31. De flesta av mina vänner i samma ålder har slutat att åka på riktiga festivaler. De föredrar stadsfestivaler. De fyrs senaste åren har sommaren inte börjat för mig förrän jag satt min fot på campingen utanför Tyrolen. De första sommardagarna i den lilla orten Blädinge är speciella. I år är det annorlunda. Väderleksrapporterna rapporterar om regn och temperaturer väl under önskade 20 grader.

Men det spelar ingen roll. Tyrolens atmosfär väger över.

Årets bokningar har tyvärr inte varit sådana som jag blivit eld och lågor över. Det finns ett par bokningar som jag tycker är fantastiska (Early Man, High Spirits, The Wounded Kings och Manilla Road) men samtidigt saknar jag stora namn i klass med t ex Pentagram, Electric Wizard eller Ross the Boss. Dragplåster så att säga.

Men det spelar ingen roll. Tyrolens atmosfär väger över.

Väskan är packad. Biljetten är icke bortglömd. Spellistan för bilresan är klar. Medresenärerna har fortfarande några minuter på sig att lägga till låtar innan jag laminerar den och laddar ner den till telefonen. Det är en salig blandning mellan reliker, klassiker, nyheter och bortglömda akter. Som sig bör. Hela morgonen har ägnats åt förberedelser och jag börjar komma i stämning. Inte ens regnet kan längre tynga ner mig. Det är äntligen dags.

Ni som inte kan eller vill göra oss sällskap är inte bortglömda. Vill ni ta del av festivalen kan ni göra det med via min Spotify-lista Muskelrock 2012. Där hittar ni minst en skiva med de akter som spelar och som jag har hittat på Spotify. Om ni vill festa med oss medan vi reser mot Tyrolen, Blädinge eller då vi sitter i våra campingstolar och dricker öl så kan ni göra det via min Spotify-lista Muskelrockresan 2012.