Adventskalender 2012: En summering

När jag började på den här eskapaden med att publicera en text om en låt per dag så trodde jag inte att jag skulle orka till slutet. Jag hade mina misstankar om att den påbörjade artikelserien skulle möta samma öde som den halvdöde serien om 30 låtar. Så även om  jag lyckades med mitt mål så tror jag inte att jag kommer att publicera ett inlägg per dag i framtiden. Det tar helt enkelt för mycket tid från allt det andra jag har att göra.

24 låtar blev det alltså till slut. Det blev inte bara hårdrock och metal utan även annat som jag lyssnat på under året. Från början var nog tanken att lista något som skulle kunna bli en topplista över årets bästa låtar. Tyvärr så tog det alldeles för mycket tid för mig att sätta mig ner och komponera ihop en sådan lista utifrån det jag lyssnat på och älskat under året. Några sådana låtar som finns med på listan är t ex Lost Highway av Wo Fat, So Many Nights av Biters, Foreigner av PallbearerOn the Run av Horisont och Little Colored Ballons av John Murry.

En annan kategori låtar som jag valde att ta med var med lite mer okända band som jag tycker borde uppmärksammas lite mer här i Sverige. Redan bakom den andra luckan hittade vi 16 som är ett sådant band. Deras Her Little ”Accident” är en fantastiskt bra låt och resten av skivan är även den bra. Andra låtar i kategorin är Tomb Cruise av American Heritage, We So Heavy av Okkultokrati, They All Grow Old While I Grew Young av Hellsingland Underground och Megatherium av Wizard Rifle.

Men där fanns också en hel del gamla godingar som släppte nya bra låtar under 2012. Bland annat är t ex Accepts magnifika Stalingrad en av de låtar som jag spelat allra mest under året. Andra fantastiska låtar av oldies but goodies är Demon Head av Europe, I Gotsa Get Paid av ZZ Top, Chocolate av Tindersticks och Civilisation Collapse av Kreator.

Vän av rockordning undrar kanske varför det inte finns någon låt av Graveyard, Witchcraft, Troubled Horse eller Rival Sons på listan? Svaret på den frågan är ack så enkelt, inget av banden kommer i närheten av att ha skrivit en så fantastiskt bra låt som Horisont gjorde i år. On The Run är en sådan där låt som får mig att fundera både tre och fyra gånger om det är någon idé att börjar spela gitarr efter att jag har fyllt trettio. Det är utan tvekan årets låt för mig. Ett hedersomnämnande bör jag så klart ge till Pallbearer som släppt både årets doomlåt och doomskiva.

Men vilken är din favoritlåt från 2012? Hade jag med den i adventskalendern eller glömde jag helt och hållet bort den? Eller hittade du något så bra i listan att du inte kan bestämma dig ännu?

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

1 kommentar

  1. måste bara dela med mej en KANON skiva från 2012
    NIGHTSTALKER: Deadrock commandos

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.