Det finns ett tufft band som heter Godflesh och på deras skiva Streetcleaner heter en låt Like Rats och refrängen på den lyder ”You breed… Like Rats!”. Det är därifrån det här Chicagobaserade metallbandet tagit sitt namn. Hårt!

Jag upptäckte Like Rats i samma veva som Kowloon Walled City för någon månad sedan. Till en början föredrog jag Like Rats men sedan föll polletten ned och jag dyrkade KWC ett tag. Nu har jag återvänt till Like Rats igen. Bandet spelar typisk svensk musik. Det är Entombed-ig dödsmetall med influenser av diverse d-taktsband, hur svenskt som helst som sagt. Det blandat med korta låtar med ett bra ös och riff så underhållande att jag drar på smilbanden efter att jag kommer på mig själv att spela luftgitarr på löprundan.

Sedan jag började springa har jag lyssnat på hård musik mer eller mindre varje gång jag sprungit. Det är något som sker med viljan och jävlar anammat när jag springer till hård och snabb musik. Like Rats har de senaste två veckorna fungerat bäst när jag sprungit, det finns något hemtamt i musiken som gör att jag får känslan av att jag redan kan låtarna.

Rekommenderas för alla som gillar dödsmetall!