Från den finska huvudstaden Helsingfors kommer den senaste demoupptäckten jag fått rekommenderad. Med sin old school-stinkande thrash/speed/heavy metal så försöker Ranger få huvuden att rulla. Innan bandet släppte sin tredje demokassett (japp, kassett) Combat Metal (2013, Fanatic Lodge) så har man sedan tidigare släppt Enter The Zone (2009) och Metal Gear Demo (2012). Av dem två har jag endast hört Metal Gear-demon som finns på bandets Bandcampsida.

Combat Metal är alltså bandets tredje demokassett och innehåller tre nya låtar varav den sista är instrumental. Av de tre så är titellåten min favorit då den känns mest komplett och den som är råast av låtarna. Av sentida band skulle jag vilja säga att Ranger påminner mig mest om svenska Antichrist fast med mer heavy metal-influenser istället för hård tysk thrash metal.

Jag tycker att bandet gör allt rätt än så länge. Här finns en stor potential på att få till några fler frenetiska låtar. För att vara demolåtar så tycker jag att de två första låtarna håller, även om jag gärna vill ha bättre produktion på dem. Det är också något som kommer att ske när Ranger senare i höst släpper sin första Mini-LP Knights of Darkness.

Ranger har koll på estetiken, musiken och energin. Det är tre beståndsdelar som hårda hårdrocksband måste ha, och om man lyckas få till det lika bra på Knights of Darkness som här så har Finland ytterligare ett undergroundband att räkna med!