Veckans tips: Black Prism

2
1581
visningar
Black Prism 7
Black Prism 7"-cover

Om du trodde att det fantastiska bandet Orchid var det enda som lät mer eller mindre exakt som Black Sabbath gjorde under sin storhetstid (ja, det är Ozzy-eran som är bäst om ni inte visste det) så skall jag nu introducera er för Black Prism.

Black Prism har i dagsläget endast släppt en enda 7″-singel Satan’s Country (2013, EasyRider Records) och är redan nu uppmärksammade av Roadburn-bloggen. Men även om likheterna med Black Sabbath är enorm, så räkna inte med att Black Prism skulle vara något mesig och billig karbonkopia. Nej detta är alldeles fantastisk syra- och svampinspirerad ockult rock med otroligt bra riff och sång. Videon till singeln är också den en fullträff, en ohelig allians av offerriter, kvinnor, sekter, taskig bildkvalité (så klart kan man inte acceptera något annat så egentligen är det perfekt bildkvalité) och rockmusik. Kanske är det rent av en för mig okänd gammal skräckfilm från tidigt 1970-tal.

Men vad vet jag annat än att det här är en fantastisk låtjävel! Framför allt är jag själaglad över att det kommer ytterligare ett rockband i den här genren med en sångare som faktiskt kan sjunga. Jag börjar tröttna på alla som ska vara försöka sjunga genom att antingen growla, skrika eller göra vad fan de nu håller på med.

Förlåt för svordomarna, jag ska tänka på det i framtiden. Fullängdsdebuten sägs komma tidigt 2014. Jag står först i kö!

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Skriv din kommentar här
Skriv ditt namn här

Visa min senaste bloggpost