Fredagslåten Vecka 40

Jag har inte sett videon förrän nu, men trots det har jag de senaste dagarna varit helt uppslukad av den här låten. Herregud vilken skön hårdrock!

”Flinta” Stjärnvind är ju mer känd från dödsmetallen än från traditionell melodirik hårdrock. Singeln Tvář Ďábla (2012, Primitive Art) var en riktigt trevlig sjua som blandade tidiga Iron Maiden-influenser med mer garage-ig rock. På Radar, tagen från kommande skivan Goin’ Under, är det fortsatt klassisk hårdrock vi bjuds på. Personligen tycker jag att man blandat NWOBHM med mer melodiös hårdrock, speciellt i sångmelodierna.

Bara på spårvagnsresan hemifrån till Pedagogiska biblioteket har jag lyssnat på låten sex gånger. Ryktet säger att detta inte är den bästa låten på skivan. Skulle det visa sig vara sant så kommer jag få problem när vi summerar 2013.

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

3 kommentarer

 1. Som jag skrev någon annanstans så är det ju inte Merciless direkt men bra ändå. Är mest nyfiken på vilken öl som gömmer sig bakom Black Trip-etiketten. :)

  • Menar du som i vilken öl jag skall dricka ikväll, eller att deras logga ser ut som en öletikett?

   Om du menar det förstnämnda så kommer jag förmodligen inte att dricka någon mer öl än den jag drack tidigare ikväll när vi åt middag (en Brooklyn Brown Ale för övrigt). Studenter över 30 dricker ingen öl förstod jag när jag pluggade första omgången.

   Om du menar det sistnämnda, så skulle jag gissa på att de skulle stå för en något godare lager än en standard eurolager. Lite i stil med Nynäshamns Landsort Lager. :)

   • Menar faktiskt inte något av det. :)

    I början av videon så ser man ett gäng flaskor med Black Trip-etikett på (och en som blir öppnad av en bandmedlem). Antar att det är öl i dessa men det kan ju också vara sportdryck eller liknande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.