Ikväll är det rock som gäller i Göteborg. Det extremt 70-talsdoftande (läs haschindränkta) rockbandet Kadavar tar tillsammans med Brutus och Magna Matter an scenen på Pustervik. De männen i Kadavar träffades på en pub i Berlin för ett gäng år sedan. Legenden säger att de satt på var sin sida av puben och när två av de tre skulle köpa öl såg de direkt på varandra att de var ämnade att starta ett rockband tillsammans. Så killar, det går att starta bra band från fylleslagen på krogen!

Denna fredagens låt heter Purple Sage och är sista spåret på vinylutgåvan av bandets debutskiva (på Spotify finns ytterligare en låt tagen från bandets första sjua). Sage är engelska för Salvia, som är en ört med bl a lila blommor. Den här örten används för det mesta i matlagning nu för tiden men under medeltiden användes den för att som en krydda i te för att stimulera sinnena. Man trodde också att örten förbättrade minnet och främjade visdom.

I Kadavars värld är det den mest pårökta låten de skrivit och den som blandar proto-rock med rymdrock allra bäst. Det är också min favoritlåt med bandet. Basgången i den här låten är verkligen trollbindande. Jampartiet efter halva låten, trumsolot efter fem minuter och återgången till låtens huvudsakliga basgång och sedan återigen flykten ut i rymden är vackert som ett kalejdoskop. Endast när Geezer Butler spelar har jag tidigare spelat så hård luftbasgitarr!

Förresten, det här snacket om att bandet försöker anpassa sig till den populära retrolooken är enligt bandet inte något man tänkt genom så noga. De menar att det faktiskt är ganska svårt att överleva som konstnär i Berlin och att när pengarna tryter så får man handla kläder i second hand-butiker. I Berlin finns det second hand-butiker som säljer kläder efter vikt, men det är också kläderna med sämst passform, de mest slitna och de fulaste som säljs på det här sättet. Tro mig, jag vet, jag var nära på att köpa fyra kilo jeans förra året men som tur var övertalade min sambo mig att inte göra det.

Så bor du i Göteborg bör du ikväll ta dig till Pustervik och lyssna på fantastisk rock!