I september tidigare i år beslutade sig Karl Simon att lägga ner sitt band, The Gates of Slumber, efter det att hans bästa vän Jason McCash slutat. När jag läste det så blev jag uppriktigt väldigt ledsen eftersom jag tycker att det är ett av de allra bästa doom/heavy metal-banden som kommit fram under 2000-talet. Man blandar tyngd med melodi och lyckas få till en riktigt bra mix!

Bandet släppte sin debutskiva …The Awakening för snart tio år sedan men slet i det tysta. Det var inte förrän det fantastiska skivbolaget Profound Lore Records (med bl a Dawnbringer i stallet) kontrakterade dem som de började göra sig ett större namn. Innan dess hade bandet släppt en skiva via svenska  I Hate Records. Men det var med monumentala Hymns of Blood And Thunder (2009, Profound Lore Records) som jag upptäckte bandet. Deras lite snabbare variant av klassisk doom fick mig verkligen intresserad.

Jag kommer ihåg hur jag tagit med mig en CD-R med några få riktigt bra låtar och bad dem spela dem under de kvällar jag var där (vilket på den tiden var ofta). De gånger skivan spelades var det bara jag som blev lycklig, och gick igång för fullt!

Den här veckans fredagslåt går i temat blåslagen. Igår var jag med på den första hockeyträningen i det division 4-lag som jag vill spela med. Det var ringrostigt måste jag säga. Från att inte ha spelat på den här nivån sedan jag slutade spela hockey i tonåren så var steget stort. Jag var nervös innan och när det väl var dags så hade jag en konstig känsla i magen. Jag visste redan innan att jag skulle vara sämst på samtliga punkter. Det gick väl okej även om min ”hand-eye-coordination” var för jävla dålig och puckmottagningen inte riktigt ville sitta så kändes det skönt att få det överstökat. Nu är det bara att fortsätta nöta så kanske det sätter sig.

Till min hjälp har jag Gates of Slumbers musik. Denna veckan bjuder jag på den otroligt svängiga Scourge of Drunkenness från The Wretch (2011, Rise Above Records) som visade sig bli bandets sista skiva.