Kylesa har väldigt länge varit i mitt blickfång. Vad de däremot inte har lyckats med tidigare är att fånga mitt intresse över en hel skiva. Det har på samtliga av bandets tidigare skivor funnits flera bra låtar, men som en helhet har de inte hängt ihop. Inte heller har bandet levererat när jag sett dom live.

De låtar som jag gillat mest med Kylesa tidigare är de låtar som varit de mest genrefrämmande. Låtarna med mest popinfluenser så att säga. Så när jag av någon anledning gav bandet ytterligare en chans så fastnade jag. Vissa kallar bandets musik för excentrisk och visst är det okej att tycka det, men det är ju lite excentriskt. Att

Det är i alla fall det som de här personerna anser vara excentriskt som jag gillar med bandet. Att bandet har två trummisar, slänger in indiepop, hardcore och postrock samt har flera sångare. Attraktionskraften i Ultraviolet för mig är hur Kylesa har sänkt tempot, blivit mindre metal och fattat att det finns andra band som hanterar metalbiten bättre än de själva.

Bäst är bandet under Low Tide som om den hade släppts för tio år sedan mycket väl hade kunnat vara med i tv-serien The O.C. Även den mer hardcoreinfluerade We’re Taking This är en höjdpunkt.

Bästa låt: Low Tide

This Is Your Toggle Title