Adventskalender 2013: Lucka 21

Bakom lucka 21 hittar vi Uppsalas Enforcer. Min relation till Enforcer är egentligen ganska dålig. Jag tyckte aldrig om deras debut och av den anledningen lyssnade jag aldrig på Diamonds (2010, Earache). Med Death by fire (2013, Nuclear Blast) var det raka motsatsen. Jag såg videon till singeln Mesmerized by Fire i slutet på januari och direkt hypnotiserades jag av deras fantastiska heavy/speed metal!

Självklart trodde jag att det var en lyckoträff men när jag senare lyssnade igenom hela skivan hängde jag återigen med hakan vid golvet. Det fanns inget att skylla på utan allting håller extremt hög klass. Många av låtarna skulle även kunna ha funnits med på gamla klassiska hårdrocksskivor från tidigt 1980-tal utan att de skulle skämmas för sig. Skulle den här skivan ha kommit 1983 i samma veva som Iron Maiden släppte Number of the Beast (1984, EMI) så tror jag att vi idag hade räknat den till en svensk klassiker tillsammans med Europes Wings of Tomorrow (1984, Hot Records). Så starkt är materialet på den här LPn.

Det är sällan jag brukar gilla instrumentala låtar, men Crystal Suite är hur bra som helst. En snabb låt där alla utom sångaren får utrymme inom låtens ramar att visa vad de kan. Gitarrdelarna är ju snygga och bra men frågan är om jag inte gillar det basisten Tobias Lindkvist som spelar de läckraste sakerna (det gäller för övrigt hela skivan igenom).

Death by Fire är full av vrålsnabba gitarrdueller, underbara melodier, starka refränger och 36 minuter otroligt bra heavy metal. Har du missat det här så får du skylla dig själv och du gör bäst i att köpa plattan så fort du kan!

Bästa låt: Take Me Out of This Nightmare

Mer information

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

2 kommentarer

  1. Som vän av ordning tycker jag att det borde vara lucka 22 nu,

  2. Nja! Var inte så mega som jag trodde.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.