Jag recenserade Colossus första fullängdare i slutet på april. En kass recension av en fantastisk skiva kan man konstatera så här i efterhand. Det är fantastiskt kul att årets nästbästa skiva är en (svensk) debutskiva eftersom det går ett rykte på Internet om att det inte längre skrivs bra musik.

Wake är en makalös post-sludge metal-platta i av allra finaste kvalitet. Det finns fuzz så det stinker om det, riff så det ryker om dem och trumspel så att man misstänker att det är en bläckfisk som spelar trummor. Allt detta byggs samman till makalösa låtar som t ex Kingdoms eller Fungal Gardens.

Man är bäst när man får till ett sväng utom denna värld, de progressiva riffen och de atmosfäriska melodipassagerna. Ett bra exempel på detta är Traitors Gate, speciellt den senare halvan. Har du inte hört Wake ännu, så är det bäst att du stiftar bekantskap med Colossus för de är här för en lång stund. Om inte i era stereos, så åtminstone på den här bloggen.

Mer information