Jag är inte världens största Municipal Waste-fan. Jag gillar deras crossover men samtidigt så var det länge sedan de släppte en riktigt bra skiva. The Art of Partying (2007, Earache) är den senaste jag verkligen älskar. Men däremot så tycker jag att de verkar vara riktigt sköna snubbar som gillar att hänga, ta en öl och inte bry sig så mycket om annat än att ha det gött och lyssna på heavy metal. Helt klart bra typer med andra ord!

Tidigare i veckan så publicerades första avsnittet av Ryan Wastes pratprogram, Living Fast, där han i varje avsnitt intervjuar en musiker. För den som inte känner till det om Ryan så är han en väldigt stor anhängare av NWOBHM-genren och det får man verkligen veta i Living Fast. I det första programmet intervjuar han ingen mindre än John Gallagher (sång och bas) från det klassiska bandet Raven. De diskuterar influenser genom att Ryan plockat ut de vinyler som han tror har influerat bandet. Programmet verkar göras på korrekt sätt med glimten i ögat och som en hyllning till musiken som vi alla älskar. Ta en titt på programmet här ovan, för nu går vi över till Raven här på bloggen.

Raven spelade på Muskelrock 2012 men jag såg inte mer än någon låt då. Det blir lite så under dagtid på festival. Men de spelar fantastiskt bra och för tidpunkten ganska snabb heavy metal. Har man inte hört bandet innan så bör man åtminstone kolla in någon av följande tre skivor Rock Until You Drop (1981, Neat Records), Wiped Out (1982, Neat Records), All For One (1983, Neat Records). I intervjun med Ryan Waste får vi blanda annat veta varför omslaget till min favorit, Wiped Out, är så groteskt fult. Jag tänker inte avslöja det för dig.

På Spotify är det enda Raven-relaterade med värde en samlingsskiva från åren på Neat Records, All Systems Go! – The Neat Anthology (2002, Castle Communications). Här kommer inledningsspåret från Wiped Out som denna veckans Fredagslåt.