Fredagslåten: Kiss – Beth

Som ni kanske märker av antalet inlägg den här veckan så har jag varit upptagen med annat och inte haft tid att uppdatera bloggen. Det trots att jag har de två sista delarna av Låtsnacket #6 kvar att publicera. Jag kan avslöja nu att nästa avsnitt kommer i morgon.

[one_third]

Tänk på att det inte måste vara gamla klassiska rocklåtar, utan överraska gärna…

[/one_third] [two_third_last]Men det har som sagt varit mycket annat, men visst har jag hunnit med att lyssna på musik. Jag började under veckan att titta på tv-serien True Detective med Matthew McConaughey och Woody Harrelson i huvudrollerna. Jag har sett två avsnitt och det är helt klart ett bra tidsfördriv men det jag slås mest av är den fantastiska musiken. I flera år har countryn varit den musikgenre som i Sverige som fått mer och mer acceptans. Och framför allt nu i år så har Jills veranda hjälpt till. Om ni missat detta fantastiska program så rekommenderar jag er att se avsnitten med Marit Bergman och Magnus Carlsson först.[/two_third_last]

Men det här inlägget skall inte handla om country (det är planerat till ett senare tillfälle), men väl något som man kanske kan likna vid SFW-musik (Safe-For-Work). Nämligen hårdrocksballader. Jag har varit trött ända sedan förra veckan med halsproblem som inte ville ge med sig ens efter att ha gurglat whiskey, löparabstinens och kombinationen av jobb och studier. Det har gjort att jag har lyssnat otroligt mycket på lugn musik. Mycket country, men även gubbrock och hårdrocksballader alltså.

 

With a little help from my friends

Det som definierar en hårdrocksballad är att det är ganska långsam och sentimental eller kärleksfull sång. Jag inleder listan med en av mina favoritballader, Beth av Kiss. Självklart är det versionen från liveskivan Alive II som jag har valt ut. Andra låtar som jag funderade på att lägga till var Neurosis fantastiska Away (från Times of Grace), Music Man med Montrose (från Jump On It) eller In This River (från Mafia) som är Black Label Societys låt dedikerad till Dimebag.

Men nu blev det alltså Beth med Kiss. Varför vet jag inte men det var en av de första låtarna jag hörde med bandet och också en sång som jag gillar sent på natten. Så eftersom det bara finns en låt på min lista så behöver hjälp från er läsare för att skapa den allra bästa spellistan med de bästa hårdrocksballaderna. Om du väljer att lägga till en eller tre låtar så kommentera gärna med vilka låtar du lägger till och varför. Tänk på att det inte måste vara gamla klassiska rocklåtar, utan överraska gärna med en långsam känsloladdad låt som är ny eller inte hår-rock.

Tack!

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

1 kommentar

  1. Ingen som har lagt till en enda ballad på lista ännu. Klart att ni skall bidra med någon grym låt! (Glöm inte att kommentera på bloggen eller här vilken låt ni lägger till dock).

    http://open.spotify.com/user/egar/playlist/1xBTnC546IS2x73hHAhzuY

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.