Skivåret 2014: Halvårskontroll

Vintern och våren 2014 har för min del varit oroligt fattig på ny musik. Med ny musik menar jag så enbart nyutgiven musik eftersom jag för det mesta lyssnat på vänners olika Spotify-listor. Att lyssna på spellistor är för mig ett helt nytt sätt att lyssna på musik eftersom jag inte gillar att lyssna på låtar. Jag föredrar att lyssna på album. Men jag har under våren alltså förändrat hur jag lyssnar på musik.

Sedan april har jag knappt lyssnat på ett enda komplett album. Varken nytt eller gammalt. Jag har hittat några nya intressanta album, men jag har inte orkat att lyssna igenom dem ordentligt. Detta beror på att den mesta musiklyssning har jag gjort i kollektivtrafiken eller på jobbet i mina 10 år gamla pyttesmå datorhögtalare. För mig lämpar sig inte dessa situationer att lyssna in mig på nya skivor. Jag måste ha skivor som jag kan, eller bra låtar.

Den stora anledningen till detta förändrade beteende har varit att jag inte har kunnat koncentrera mig på studierna när jag samtidigt spelat musik ur högtalarna. Så för att inte missa alltför många skivor så skulle jag vilja veta vilka nya skivor ni inte har kunnat sluta att lyssna på än så länga i år.

Det här är mina tre favoriter än så länge.

Biblical Monsoon season

Kanadensiska Biblical spelar någon form av indiefierad hårdrock. Här finns influenser från stoner, hård rock, garage rock, psych och pop. Egentligen är det inte något som lyfter för mig, men jag kan inte låta bli att förföras av deras snygga melodier och enkla låtar

Mars Red Sky Stranded In Arcadia

Franska Mars Red Sky fann jag förra året när jag snurrade runt på Spotify efter något som jag tidigare inte hade hört. Via något kanadensiskt band hamnade jag då hos Mars Red Sky. Deras väldigt atmosfäriska rock är ett av få rockband som jag kunnat lyssna på när jag pluggat. Men det blir mycket bättre när man spelar det på hög volym och sitter ute på en sommarljummen balkong.

Rival Sons Great Western Valkyrie

När Rival Sons slog igenom med sin andra skiva var jag en av de många som omfamnade den hjärtligt. Uppföljaren till Pressure & Time, Head down, var en gigantisk flopp i mina öron. Jag lyssnade enträget på den men kunde inte hitta något positivt och jag gömde CD-skivan underst i lyssningshögen en lång stund. Bandets senaste skiva Great Western Valkyrie var därför otroligt ointressant i min bok. Jag såg någon töntig video från bandets studioinspelning och skrattade snarare åt än med bandet. Det gick jag äta upp. Nya skivan är otroligt trevlig!

Nu är det er tur att tipsa mig om era favoritskivor!

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

3 kommentarer

 1. Bra fråga!
  De starkaste skivorna som helhet är för min del nog:
  BEHEMOTH ”The Satanist”
  ANCIENT ASCENDANT ”Echoes & Cinder”
  MISERY INDEX ”The Killing Gods”

  Dessutom har jag lyssnat väldigt mycket på nya BLACK LABEL SOCIETY, CROWBAR, RIVAL SONS, MANTAR och CALIFORNIA BREED. Just nu är det AGALLOCH som rullar.

  Överlag är det nog ändock ett – hittills – ganska svagt år tycker jag.
  Det är bara ett fåtal skivor som tagit mig med storm, och egentligen går jag nog mest och väntar på var nya MASTODON och OPETH tar vägen…

 2. Är faktiskt väldigt nöjd med det mesta jag köpt och lyssnat på i år. Riktigt kul att det blivit så då jag förra året var väldigt skeptiskt till den mesta av musiken som släpptes.

  Favoriter just nu är Skogen och Nivlhel. Årets besvikelse hittills är nog Behemoths The Satanist. Den är absolut inte dålig men jag väntade mig att bli totalt golvad av skivan och det blev jag inte på långa vägar. Så kan det gå när man har höga förväntningar.

  Skall kolla upp Rivals Sons. Både den nya och Pressure & Time, verkar riktigt bra.

 3. När jag nu kommit hem från midsommarfirandet så inser jag att det faktiskt kommit en hel del annat bra också. Får helt enkelt skriva en reviderad lista.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.