Onsdagsvideon: Dream Theater – Enigma Machine

Det här är en lite annorlunda onsdagsvideo för det här är inte någon officiell video, utan en video av ett balettsällskap som heter Ballet Deviare. Detta balettsällskap har tolkat en låt genom dans och då spelat in en video. Låten i fråga är Enigma Machine av Dream Theater. Låten återfinns på Dream Theaters senaste skiva Dream Theater (2013, Roadrunner) och är en instrumental låt.

Balettsällskapet Ballet Devare har sedan tidigare gjort koreografier till musik av hårda band som Opeth, My Dying Bride och Swallow the Sun. Kritiker har tagit till sig sällskapet ganska väl och de flesta menar att man lyckas hålla sig i från metal-genrens lågkulturella status och faktiskt göra högkultur av konstformernas samverkan. Själv vet jag varken bu eller bä, utan tyckte att det var en ganska fräck kombination. Men sedan så gillar jag låten, men det är nog inte en video jag kommer att återkomma till på samma sätt som den till Twisted Sisters We Are Not Gonna Take It.

Vad säger du?

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

2 kommentarer

  1. Helt ok video men låten är ju den stora stjärnan. Helt klart ett av toppspåren från senaste plattan.

    • Jarno

      Absolut! Mina favoriter är annars de otroligt Rush-inspirerade låtarna ”The Looking Glass” och ”Surrender to Reason”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.