Fredagslåten: Electric Wizard – I Am Nothing

Det här är första gången som en fredagslåt är en låt som jag inte har hört. Electric Wizard, englands nutida doomkungligheter, släpper i slutet av året (vågar inte säga att den släpps 30 september) sin åttonde skiva Time to Die. Det här är en av få skivor som jag vill lyssna på första gången i min fåtölj. Men först efter att ha avnjutit tre eller fyra DIPA och sedan bara följa med basgången. Det är den enda anledningen till varför jag ännu inte lyssnat på dessa, förmodligen, underbara 11 minuter undergångsmusik.

Jus Oborn säger följande om Time to Die:

All of our albums in the past have had a theme — revenge, drugs, black magick — and the theme of this one is death. Of course, death to us really means rebirth, so this album is a manifestation of a very primal occult belief in the final sacrifice. We have gone full circle — it was inevitable, but we had to do it. We had to kill the band so we could be reborn. It was the only way to ensure we could come back even stronger.

Men varför man valt ett omslag med en karaktär där man skapat en mutation av Alice Cooper och Frankenstein? När ni nu har hört låten, vad tycker ni? Är det bättre eller sämre än materialet på den halvdana Black Masses (2010, Rise Above)?

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

5 kommentarer

  1. Ska bli spännande att höra ditt utlåtande när plattan kommit; låten är onekligen annorlunda än vad EW åstadkommit på de senaste albumen, men samtidigt en helt naturlig fortsättning; lite mix av dopethrones nihilism och den mer melodiösa tangent som bandet utvecklar på BM och WT. Ljudet är förstås enormt och sången som sprungen ur en omänsklig instans:)
    Jag skulle nog säga att det som imponerade mig mest med den här låten var trummorna; åtminstone vid en första lyssning.

  2. ett band som jag känner till hurra

  3. Huga vad långsamt! Blir ju helt spattig av att det inte händer någonting. :)

  4. Patrik Stromberg menar du så här bra eller?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.