Fredagslåten: Sammy Hagar

Sammy Hagar, ”The Red Rocker”, är för min del mest känd från Montrose och Van Halen. Hans solokarriär har jag inte lyssnat på mer än någon enstaka låt, och då främst I Can’t Drive 55. Den senaste tiden har jag försökt råda bot på detta eftersom jag ändå gillar Sammys insatser med både Montrose och Van Halen.

Det är Sammy Hagars självbetitlade skiva Sammy Hagar (1977, Capitol Records) och skivan Livin’ It Up (2006, Cabo Wabo Music) som jag lyssnat mest på. Skivan Livin’ It Up är släppt under namnet Sammy Hagar And the Wabos om du inte skulle hitta den.

Jag älskar min bar

På den här skivan finns en cover på en av mina favoritlåtar från de senaste fem åren med. Låten heter I Love This Bar och originalet är skrivet av den amerikanska countrystjärnan Toby Keith. Originalet är egentligen en alldeles för lång och något sliskig låt, men jag älskar den ändå för vad den säger. En av mina favoritbarer påminner mig lite om baren i låten och det är just det som gör att jag gillar låten så mycket. Visst, riktigt som i låten är det kanske inte, men det är ett riktigt skönt häng.

Inte så mycket barhäng i värmeböljan

När det nu i två veckor har varit så otroligt varmt och skönt så har jag kanske inte hängt så speciellt ofta på min bar, men några öl har det allt blivit där. Aldrig bara en men inte heller för många. Jag har ju inte semester för tillfället.

Den här värmeböljan har också påverkat vad jag lyssnar på. Till min kollegas (förmodligen) stora förtret så har jag lyssnat extremt mycket på AOR och annan melodiös hårdrock. Sammy Hagar har alltså spelats en del men även W.AS.P. och Judas Priest. Men det är alltså den här fantastiska covern på Toby Keiths I Love This Bar som blivit min senaste sommarhit! Samtidigt är det fortfarande en hårdrockslåt som är väldigt countryinfluerad. Turligen är den mindre såsig och några minuter kortare. Den som vill ha en riktig sommarlåt behöver inte leta längre!

Jag älskar min bar!

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

2 kommentarer

  1. Gillar hans senaste platta med. Sammy har en förmåga att låta som han trivs och har kul och det smittar av sig.

  2. Anders

    Mycket bra låt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.