Adventskalender 2014, Lucka #4: Misery Index

2013 var det så kallade ”Eländesindexet” i Sverige 10,5 (av maximala 100). Jag vet inte om det beror på att det då hade passrat tre år sedan Misery Index släppte Heirs to Thievery (2013, Relapse Records), men jag tror nog att det är en betydande faktor. Så när man tar fram samma siffror för 2014 så kanske man kan se en nedgång för, om inte hela världen, så åtminstone Sverige.

Jag vet nog inte riktigt vad jag tänkte på när jag för några veckor skrev att jag inte lyssnat på någon extrem musik (eller sa jag specifikt death metal)? Kanske tänkte jag inte alls. Sanningen är att jag faktiskt spelat en del dödsmetall under sommaren. Jag har inte skrivit om det så mycket eftersom det ändå varit relativt begränsat och jag haft en massa annan bra musik att skriva om.

Nåja, Misery Index har alltså släppt en ny platta och äntligen är det lite intressant för mig. Bandets tidigare skivor har jag inte fastnat för, men på The Killing Gods (2014, Season of Mist) hände något. Jag vet inte om det är pga skivbolagsbytet men man fortsätter att bli mer och mer melodiösa, inkludera fler gitarrsolon och mer death metal för varje skiva. Helt rätt väg att gå i min bok då grindcore är en fullkomligt irrelevant musikgenre. Men farten har man dock inte slagit ner på.

Så bakom lucka fyra hittar vi The Weakener med Misery Index.

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

1 kommentar

  1. ”Kom igen katten, det svänger ju!” Mycket bra skiva som jag känner att jag lyssnat lite för lite på nu när jag hör The Weakener igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.