Ett steg närmare Muskelrock 2015

Muskelrock, Sveriges trevligaste och starkaste festival, är äntligen i sikte. Idag beviljades min semester och jag skulle ha bokat boende men andra förpliktelser kom i vägen. Biljetten inhandlas för ett tag sedan. Så den enda långsiktiga planeringen som är kvar är att boka boende. Hade tänkt hotell först men det blir nog husvagn i år igen.

Tyvärr är det några vapendragare som väljer att hoppa över årets festival vilket är tråkigt. Lika tråkigt är det att i år så krockar Muskelrock med Metallsvenskan. Men har man varit på varje upplaga av Muskelrock så kan man inte bryta en tradition. Och dessutom kommer jag ändå åka dit med vänner och efter de sex åren man ändå spenderat där så lär man träffa bekanta på området.

Besvikna miner på Facebook

För några dagar sedan läste jag på Muskelrocks facebooksida att folk var besvikna över årets artister. Någon ville ha mer NWOBHM och någon ville ha mer thrash metal medan en annan tyckte att det var för mycket medaljongrock. Personligen har jag alltid uppskattat festivalens bredd. Vissa år har lineupen varit klart svagare medan den varit otroligt stark (som sig bör) andra år.

Snarare styrka i bredden enligt mig

Själv ser jag fram emot det speciella giget där Bullet spelar tillsammans med THOR. Även om jag inte är ett stort fan av något av banden så tycker jag att de har hits som är fantastiska. När de då nu kör en halvtimma var så tror jag att det kommer att bli två enorma hitkavalkader av sällan skådat slag på Tyrolen! Det ska också bli kul att se Anvil för första gången någonsin. Ice Age, Tyranex, Nightmare City och Capilla Ardiente är några band som jag har högt på min ”Missa för fan inte dessa band i år”-lista. Kul också med tjeckiska Citron!

Sedan har vi Thor-dokumentären, I AM THOR som jag tidigare i år hoppades skulle visas, Det enda som festivalarrangören inte kan påverka är vädret, och det får vi hoppas blir lika trevligt som i fjol! Ses där!

Har ni några tips på vilket band man absolut inte får missa? Berätta gärna i kommentarerna.

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

1 kommentar

  1. Har tyvärr inga tips men du kan få förklara vad som menas med ”medaljongrock”. :D

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.