3 är en ny artikelserie jag drar igång nu. Idén är enkel och består av tre riktigt bra saker som jag vill uppmärksamma. I den här första omgången så bjuder jag på tre riktigt bra låtar som jag lyssnar mycket på för tillfället.

Monolith – Caravan

Monolith är ett amerikanskt heavy metal-band och kommer från landets västra delar. Det kommer en recension på bandets debutskiva här på AFJ i dagarna, men jag måste bara nämna den här låten först. En fantastiskt skön heavy metal-låt där full av dynamik och ös. Trots att det inte låter som Manilla Road så är det ändå det bandet jag tänker på när jag hör den här låten. Otroligt bra refräng!

Ashbury – Mystery Man

Ashbury spelar på världens starkaste festival, Muskelrock, senare i år. När jag gick igenom de band jag inte kände till sedan tidigare var Ashbury ett sådant som jag fastnade för. De är långt ifrån hårdrock eller annan typisk Muskelrock-musik. Det är musik som Mikael Åkerfeldt förmodligen älskar. Det som jag skulle vilja likna det mest vid är Wishbone Ash omkring Argus. En sak som är säker är att Asbhury soliga rock skulle passa perfekt på stora scenen under en solig men trött förmiddag.

Porcupine Tree – Collapse The Light Into Earth

Jag har köpt Steven Wilsons senaste skiva Hand. Cannot. Erase. men jag har ännu inte lyssnat på den. Istället har jag hittat till In Absentia med hans tidigare band Porcupine Tree. Jag älskar verkligen det vackra men enerverande pianot i den här låten. Löjligt vacker låt om något så fruktansvärt som brusten kärlek. En perfekt låt att lyssna på innan det är dags att sova.