King Giant är ett band som jag skrivit alldeles för lite om här på AFJ. Det är ett band bestående av fem snubbar som gillar att spela hård rockmusik. De kommer från Amerika och är således väldigt präglade av dess musikaliska historia. 2011 skrev jag en recension av deras debutskiva Southern Darkness vilken jag lovordade. Sedan dess har man hunnit med att släppa ytterligare en skiva som heter Dismal Hollow (2012). Även den var full av fantastisk energisk träskrock.

Nästa vecka släpper man lös sin tredje skiva, Black Ocean Waves. Hela skivan går att streama hos Invisible Oranges och jag har lyssnat på den två gånger idag. Initialt känns den lite långsammare, lite mer doomig men fortfarande finns de typiska King Giant-riffen kvar och melodierna och sången är som sig bör. Det är också mörkt och jävligt. Mer än så vill jag inte säga efter att endast ha lyssnat vid datorn, men det låter otroligt lovande.

Lyssna själv via länken ovanför eller kolla in bandets ”lyric video” till låten Red Skies som finns här ovanför. Red Skies handlar om en sjökapten som går berserk på sin besättning. En mörk historia men föredömligt berättad.

Skulle du bli sugen på Black Ocean Waves så går det att förhandsbeställa via King Giants bigcartel-sida.