Ouijabeard – Necessary Evil

På debutskivan spelade Ouijabeard klassisk heavy metal och gjorde det på ett briljant vis. Det var smutsigt, stökigt och rätt så catchy. På uppföljaren, endast släppt på kassett via Ljudkassett, The Imperial Explorer har man lämnat industrierna för rymdskeppen. Det är spejsad progressiv rock som gäller.

The Imperial Explorer är nog det som jag lyssnat allra mest på den senaste tiden. Om det beror på rymdeuforin med den internationella rymdstationen eller att mänskligheten tagit sig till Pluto låter jag vara osagt. Helt klart är att spejs is the plejs, just nu!

Bakom projektet står Andreas Sandberg även känd som Dr Ape i Dr Living Dead. Det är riktigt skön kvälls-/programmeringsmusik som påminner mig lika mycket om 80-talet som bandets första skiva Die And Let Live.

Kom ihåg! Spejs is the plejs!

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

2 kommentarer

  1. Skönt namn, skön musik. Skönt på alla sätt och vis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.