Singelsnack: Uncle Acid – Waiting for Blood

Världens största hipsterrockband Uncle Acid släpper en ny skiva i början av september och för en tid sedan gav man världen det första smakprovet Waiting for Blood. Det är inte mycket som är sig olikt och det är jag orolig för. Jag hade hoppats att man skulle bli ett större rockband och minska på de effekter man lägger på sången. Istället distas den mer på Waiting for Blood. Jag gillar det inte!

Jag hade också önskat att man tog ut svängarna mer för det låter ganska mycket som en standardiserad Uncle Acid-låt. Vilket i sig inte är så dåligt, men blir i det långa loppet snabbt tråkigt. Jag tycker att det är en schysst låt. Jag gillar speciellt hur riffet mot slutet tas över av ett riktigt bra solo.

De som älskar bandet sedan tidigare kommer säkert inte att ha något emot Waiting for Blood (eller The Night Creeper för den delen) för deras billiga och dåliga rock (som i b-filmer, eller pulp fiction) har ändå samma slagkraft som en dålig deckare och en limespetsad Corona. Till skillnad mot en deckare och Corona så kan jag inte motstå Uncle Acids rock även om jag inte tycker att det är bra hela vägen.

Vad tycker du?

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

8 kommentarer

  1. Nja. Lät ungefär som Corona i mina öron. ;)

  2. Det blir lite bättre.

  3. Din ’recension’ påminner om mitt första intryck. Trodde verkligen inte att det var ’det kortet’ dom skulle satsa på. Har lyssnat några gånger och det låter som att dom satsat på sin rockiga sida snarare än att utveckla det dom påbörjade på mind control. Första lyssningen gav mig en association till vol 1.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.