Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

A Fair Judgement | 24 juli, 2017

Scroll to top

Top

8 Comments

Singelsnack: Uncle Acid – Waiting for Blood

Singelsnack: Uncle Acid – Waiting for Blood
Jarno Lauronen

Världens största hipsterrockband Uncle Acid släpper en ny skiva i början av september och för en tid sedan gav man världen det första smakprovet Waiting for Blood. Det är inte mycket som är sig olikt och det är jag orolig för. Jag hade hoppats att man skulle bli ett större rockband och minska på de effekter man lägger på sången. Istället distas den mer på Waiting for Blood. Jag gillar det inte!

Jag hade också önskat att man tog ut svängarna mer för det låter ganska mycket som en standardiserad Uncle Acid-låt. Vilket i sig inte är så dåligt, men blir i det långa loppet snabbt tråkigt. Jag tycker att det är en schysst låt. Jag gillar speciellt hur riffet mot slutet tas över av ett riktigt bra solo.

De som älskar bandet sedan tidigare kommer säkert inte att ha något emot Waiting for Blood (eller The Night Creeper för den delen) för deras billiga och dåliga rock (som i b-filmer, eller pulp fiction) har ändå samma slagkraft som en dålig deckare och en limespetsad Corona. Till skillnad mot en deckare och Corona så kan jag inte motstå Uncle Acids rock även om jag inte tycker att det är bra hela vägen.

Vad tycker du?

Comments

 1. Nja. Lät ungefär som Corona i mina öron. ;)

  • Jarno Lauronen

   Haha! Jag visste att det var en bra jämförelse för vissa. ;)

 2. Det blir lite bättre.

 3. Din ‘recension’ påminner om mitt första intryck. Trodde verkligen inte att det var ‘det kortet’ dom skulle satsa på. Har lyssnat några gånger och det låter som att dom satsat på sin rockiga sida snarare än att utveckla det dom påbörjade på mind control. Första lyssningen gav mig en association till vol 1.

  • Jag har inte hört vol 1 men jag tycker att denna var lite trist. Men ändå bra.

  • Dom körde crystal spiders från den (vol 1) live senast, riktigt bra låt. Men jag håller med dig, lite trist, trist nog.

Submit a Comment

Visa min senaste bloggpost