Önskelista inför Europe på Trägår’n

22
1273
visningar
Europe 2015 California 405
Europe 2015

Ikväll kommer Europe till Göteborg och Trägår’n. Jag har inte sett Europe sedan deras Bag of Bones-turné och det var otroligt bra och samspelt. Så med tanke på den fantastiska skivan War of Kings som de nu turnerar med hoppas jag på nya stordåd. Inför War of Kings så skrev jag en Europespecial med kommentarer kring Europes samtliga skivor och den var både älskad och hatad bland er läsare.

Jag har utformat min önskelista med låtar som det är mer troligt att de spelar, samt några som är mindre troliga samt någon som är väldigt icke-tänkbar. Så här kommer min önskelista över de 15 låtar som jag vill att Europe spelar senare ikväll.

Önskelistan 1-15

 1. War of Kings – Första singel från nya skivan och dessutom skivans inledningslåt får också vara konsertens första låt. Den är tillräckligt stark, bra och svängig för att få igång publiken direkt!
 2. Hole In My Pocket – Fortsätter med fokus på senaste skivan och Hole In My Pocket gör det bra genom att öka tempot en aning. Jag hoppas Joey är lika på hugget live som på plattan!
 3. Demon Head – Här går vi tillbaka till skivan Bag of Bones och får en skön och tung låt i Demon Head. Den går upp och ner i tempo och avslutar tungt. Bra låt att köra i början av giget.
 4. The Beast – Backar ytterligare en skiva och lyssnar till The Beast. En popig men fortfarande riktigt bra rocklåt och håller kvar uppe tempot. Kaxig text också!
 5. Ready or Not – Den första låten från bandets ”klassiska era” får bli en av bandets bästa låtar. Men här kör vi den uppdaterade och snabbare och tyngre versionen som bandet spelar numera.
 6. Scream of Anger – Varför sluta nu när man ändå redan är svettig? En av bandets allra bästa låtar och utan tvekan i topp tre oavsett vilken dag du frågar mig.
 7. New Love In Town – Efter den intensiva urladdningen så är det dags att varva ner lite och det hoppas jag att man gör med bandets bästa ballad New Love In Town.
 8. Days of Rock ‘n’ Roll – Går över till lite mer cruisin’ rock som gungar fram med attityd.
 9. Light Me Up – Det här har blivit en favorit på War of Kings och jag tycker att den svänger något så enormt. Framför allt är John Norum helt grym.
 10. The Getaway Plan – Bra tempo i den här rökaren. Bra modern rocklåt, och jag förstår inte hur folk undkommit Europe efter återföreningen då de ideligen släppt bra plattor. Snyggt Sabbath-parti i mitten av låten också.
 11. Tower’s Callin’ – En fantastiskt bra melodiös rocklåt från Out of This World-skivan. Bra sväng, riff och snygg refräng.
 12. On the Loose – Det hade varit riktigt kul att höra den här som jag nog tycker är den bästa låten från The Final Countdown-albumet.
 13. Children of This Time – Den här gamlingen hade varit helt magiskt att få höra. Låten har något magiskt över sig och det går verkligen att höra Joeys melodisinne.
 14. Lyin’ Eyes – Ytterligare en önskedröm men så är det ju också min önskelista. En furiös rocklåt som jag tror att bandet idag skulle kunna göra till en riktigt bra modern Europe-version.
 15. Dance the Night Away – Den här låten är magisk från början till slut. Det hade varit en fantastisk avslutning på ett fantastiskt gig.

Ska du dit? Skulle du bli nöjd över att få höra dessa låtar, eller skulle du vilja höra något annat? Vilka låtar är det i så fall?

Spellistor

Rdio: Europe @ Trägår’n 23/9 2015 by AFJ
Spotify: Europe @ Trägår’n 23/9 2015 by AFJ

22 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Skriv din kommentar här
Skriv ditt namn här

Visa min senaste bloggpost