Horisont är för mig perfekt uppladdningsmusik inför de löpartävlingar jag deltar i. Imorgon är det tänkt att jag skall springa årets andra halvmarathon, Göteborgs Halvmarathon. Huruvida jag kommer till start beror på hur halsen mår ikväll. Jag har nämligen varit lite småkrasslig förra fredagen och inte kunnat springa sedan torsdagen dessförinnan. Det, tillsammans med en närmast obefintlig uppladdning gör att jag endast hoppas på att ta mig runt.

Horisont släppte för några veckor sin fjärde skiva, Obyssey, och det är en makalös uppvisning i tidlös rockmusik. Break the Limit, skivans första singel, är en låt som får mig att tänka på klassiska ”larger than life”-låtar som Eye of the Tiger med Survivor, Workin’ Man med Rush eller Promises in the Dark med Pat Benetar. Låtar som uppbringar känslan som fyller kroppen med så mycket energi att man klarar vad fan som helst! Att peppa inför ett halvmara med en sådan här låt måste vara bättre än att halsa rödbetsjuice!