TorsdagsThrash: Ritual Carnage – Far East Aggressors

Ritual Carnage är (eller var, det är ingen som vet i dagsläget) ett band från Japan. Bandledaren är dock amerikan, Damian Montgomery. De resterande bandmedlemmarna är alla japaner varav en, Kenichi ”Eddie Van” Koide, gjort inhopp i X-Japan (och thrash metal-bandet The Wretched (YouTube-video)).

Jag hittade Ritual Carnage via den amerikanska hårdrockssajten Metal-Rules.com som i april 2000 gav 4/5 till bandets andra skiva Every Nerve Alive. Recensionen nämnde band som Kreator, Slayer, Morbid Angel och Testament. Eftersom jag då relativt nyligen hade funnit Slayer, Coroner och Heathen så törstade jag otroligt mycket efter ny thrash metal som var lika benknäckande som deras.

Metal-Rules.com brukade lägga upp en mp3-fil från varje skiva de recenserade för nedladdning så jag drog ner The Wrath. Efter närmare 40 minuter kunde jag lyssna. Jag var golvad! I pojkrumsstereon (utrustad med bl a minidisc) som jag hade kopplat till datorn ljöd något som jag bara var tvungen att ha. Riffen var feta, sången tydlig men ändå arg och skivomslaget pryddes av ett skelett med två pickadoller. Jag beställde skivan via postorder från Ginza, och några dagar senare kunde jag lyssna på mina nya favoritlåtar Death, Judgement and Faith och Far East Aggressors var jag än ville.

I maj och juni år 2000 spelades den här skivan garanterat mer än något annat thrash metal-album. Sedan dess har den knappt tagits ut ur skivhyllan för annat än någon enstaka hårdrocksfest eller för att spela upp lite japansk thrash metal vid andra tillfällen. Trots min inställning till musiken idag hoppas jag att du inte skall bli alltför besviken.

Idag är det ingen som vet var Danny Montgomery befinner sig eller om Ritual Carnage fortfarande existerar. Montgomery är en fd. militärsoldat och älskade Fjärran Östern. Om han fick nog av Tokyo vet jag inte, men något livstecken sedan 2005-års I, Infidel finns inte. Kanske blev Danny uppäten av en haj när han var ute och fiskade?

Eftersom Far East Aggressors inte finns på YouTube länkar till en annan låt, men i spellistorna på både Rdio och Spotify finns rätt låt.

Spellistan hos RDIO.

Spellistan hos Spotify.

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

2 kommentarer

 1. Metallbibliotekarien

  Du skämmer bort oss Jarno! Väldigt charmig låt :)

  • Jarno Lauronen

   Ni skämmer bort mig med så finna kommentarer! Det är ju så att de också är anledningen till varför jag prioriterar tid för dessa inlägg.

   Tack!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.