Torsdagsthrash: Vektor – Ultimate Artificer

Vektor är enligt Martin Forsmann på Sweden Rock Magazine det bästa thrash metal-bandet den här sidan 2000-talet. Man skulle därför kunna tro att det var han som tipsade mig om Vektor också. Så är det dock inte, utan Vektor såg jag först nämnas på någon blogg. Men den blogg som fick mig att lyssna mer noga var Metallbloggen.

Vektor är ett amerikanskt progressivt thrash metal-band som bildades 2002 i Tempe, Arizona. Då under namnet Locrian. Redan 2004 bytte man namn till Vektor. Idag håller man till i Philadelphia, Pennsylvania. Sångaren David DiSanto är den enda kvarvarande originalmedlemmen även om de nuvarande medlemmarna spelat på bandets samtliga album.

Efter hårt slit på vägarna fick man 2009 släppa sin debutskiva Black Future på Heavy Artillery Records. Några år senare kom uppföljaren Outer Isolation och ganska snart därefter var Earache ute med trålaren och plockade upp bandet. Lagom därefter återsläpptes båda skivorna och folk var som besatta över detta säregna thrash metal-band. Jag väljer att kalla dom säregna eftersom de, likt sina idoler Voivod, gör något som inte gjorts tidigare. Man väljer att lira en ultrateknisk och störtskön thrash metal med sång som påminner lite om Chuck Schuldiner.

I februari 2016 släpper Vektor sitt tredje album Terminal Redux och för att informera folk om detta har man släppt en låt. Precis som förut är man fokuserad på rymden. Låten är som väntat helt fantastisk, och februari kännas mer avlägset än någonsin nu. Gitarrspelet är lika akrobatiskt som tidigare, trummorna låter som snabba pansarvagnar och sången är det område som förbättrats mest. Nu finns det faktiskt en botten och sången låter inte lika ansträngd som tidigare.

Så lägg Vektor och februari på minnet för då kommer du att erbjudas på en riktig thrash metal-rökare. Orkar du inte vänta så länge så kommer det en redan här!

Spellistan hos RDIO.

Spellistan hos Spotify.

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

2 kommentarer

  1. Riktigt bra låt från en bra grupp. Vilket man ju hör redan på namnet. Vektor!

    • Jarno Lauronen

      Ja verkligen! Jag kommer också att tänka på den gode Ventor från Kreator!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.