Låt #13: Ereb Altor – The Nemesis of Frei

Ereb Altor är utan tvekan det black/pagan/folk/whatever metal-band som jag fastnat för mest. Om det beror på att man förvaltar arvet från Bathorys vikingaskivor på ett utmärkt vis låter jag någon annan bestämma, men anden finns helt klart i materialet. Att det är först i år som jag verkligen börjat gilla Ereb Altor beror på min tidigare aversion mot genren, men när man skriver så bra låtar som Midsommarblot, The Nemesis of Frei och The Dance of the Elves är det svårt att stå emot.

Samtliga tre sångare gör fantastiska insatser. Ja, exakt, tre sångare. Man blandar rensång med growl och lite mer rivig sång. Vem som exakt sjunger vad vet jag inte, men det görs bra. Nästan så bra att det är det bästa på skivan, men det är så klart de snygga Quorthon-minnande gitarriffen.

The Nemesis of Frei avslutar skivan fint med en storslagen låtuppbyggnad för att lugna plötsligt gå över i ett rått och aggressivt parti där den riktiga black-feelingen kommer fram. Sedan fortsätter det i den inriktningen en stund innan man lugnar ner det och skivan är slut. Men då den endast är omkring 40 minuter lång så kör man den igen eftersom ”spela om”-faktorn är hög!

The Nemesis of Frei inte finns på YouTube(!) kommer här en annan låt med Ereb Altor. Minst lika bra, men rätt låt finns i Spotifylistan.

Spellista: AFJ Adventskalender 2015

Bandinformation

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

1 kommentar

  1. Att dom heter Ereb Altor är det bästa :-D

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.