Under januari kommer jag att publicera lite kortare intervjuer med band och bloggare om deras 2015 samt vad de har för utsikter för hårdrocksåret 2016. Idag lyssnar vi till det göteborgska speed metal-bandet Armory.

Hur var 2015 för ert band?

2015 var hektiskt och bra. Mycket skrivande av nytt material och en del spelningar både i Göteborg och utanför! Vi spelade bland annat på en motorcykelklubb mitt ute i ingenstans i Skaraborg på en väns födelsedagsfest. Det blev ett totalt fyllekaos men ledde i slutändan till att vår musik spridits vidare genom folket som var där, vilket är väldigt trevligt. Men det var kanske inte var vårat bästa gig genom karriären! Sen gick vi i början av november in i Black Path Studios med Oscar Carlquist (RAM) bakom rattarna och spelade in våran debutplatta som väntas till våren 2016.

Vilket av era gig var det mest minnesvärda?

Vi skulle vilja säga först och främst giget på Truckstop Alaska i somras vilket var vårt första gig där vi framförde nya låtar från plattan. Vi fick väldigt bra respons av publiken. Men även giget på Valand tillsammans med RAM veckan innan vi gick in i studion gick bra. Då kände vi personligen att vi gjorde vår bästa spelning hittills. Och det var ett hejvilt röj i publiken också!

Vilka skivor var bäst? Både egna samt rivaler går utmärkt att nämna!

  • Sacral Rage – Illusions in Infinite Void
  • Iron Maiden – Book of Souls
  • Deathhammer – Evil Power
  • RAM – Svbversvm
  • Ambush – Desecrator
  • Enforcer – From Beyond
  • Ranger – Where Evil Dwells
  • Evil Invaders – Pulses of Pleasure
  • Mindless Sinner – The New Messiah
  • Motörhead – Bad Magic

Sen självklart så får vi väl nämna vår egna demo S.M.I. som släpptes i februari som såldes ut på 3 månader.

Vad var sämst alternativt tråkigast?

Vi skulle nog vilja nämna bortgången av två stora idoler i Philthy Animal Taylor och givetvis Lemmy Kilmister från Motörhead. R.I.P.

Vad har ni för planer för 2016?

Vi har en platta på G ut vid namn World Peace… Cosmic War, som vi hoppas kunna släppa någon gång under våren, och efter det så hoppas vi det banar vidare med att anordna någon speciell tillställning och ha releasegig och sen mata på med spelningar allt eftersom!

Följ ArmoryFacebook och köp på musiken på Bandcamp!