Christofer om hårdrocksåret 2015

Under januari kommer jag att publicera lite kortare intervjuer med band och bloggare om deras 2015 samt vad de har för utsikter för hårdrocksåret 2016. Idag lyssnar vi till Christofer en av de två bloggare som huserar på bloggen Flyg, Audio, Vision… SLICE. Där skriver han om hårdrock, öl, Hi-fi och Star Wars; alla väldigt viktiga områden.

Vad tyckte du om hårdrocksåret 2015?

Jag tycker att det var bra. Hårdrock/Metal-scenen visar än en gång att den står stark även om media i stort knappt bryr sig om den. Personligen så har jag inte hunnit lyssna på så mycket musik som jag hade önskat under året med det som jag inmundigat har varit riktigt bra överlag. Tummen upp för 2015.

Vilka skivor var bäst?

Vilken som är bäst är lätt att säga. Det är Symphony X Underworld. Men efter det är det svårt som fan att rangordna något. Tribulation släppte en bra skiva som dock inte rådde på sin föregångare. Årets bidrag från Beardfish och Steve Wilson var mycket, mycket bra. Vad mer? Arcturus, Wilderun, RAM, Crypt Sermon, Ages, Heavydeath, Leprous – allt från dem var top notch. Inom min så älskade dödsmetall så fanns det en mängd bra skivor att gotta ner sig i som t.ex. Cruciamentum, Lik, Under The Church , Abhorrent, Embrace Of Thorns och Desolate Shrine.

Vilka gig var de mest minnesvärda?

He he. Ja det har ju inte blivit så mycket av den varan under året tyvärr. Och har jag kommit iväg på något så har det av någon anledning blivit sammankomster för elektronisk musik. Så här får jag väl säga spelningen med Spark! på Sticky Fingers. Det var riktigt jävla bra.

Vad var sämst alternativt tråkigast?

Vet inte om det var så mycket som kan kallas sämst faktiskt. Nile gjorde mig lite besviken med sin skiva men den var långt ifrån dålig. Så vi säger väl att inget var sämst. Tråkigast är självklart när folk går bort alldeles för tidigt. A.J Pero, Chris Squire, Phil Taylor, Scott Weiland med flera, må ni vila i frid.

Vad har du för förhoppningar på 2016?

Det måste ju blir mer besökta gig för min del. För satans helvete rent ut sagt. Utöver det så hoppas jag att året börjar med en kanonskiva från Dream Theater även om jag inte tror att den kommer vara så bra. Annars får det gärna tugga på som vanligt med nya album från såväl gamla bekantingar som nya förmågor.

Läs vidare på Flyg, Audio, Vision… SLICE.

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

2 kommentarer

  1. Kan ju inte göra annat än att gilla detta. ;)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.