Det har redan hunnit bli februari och alla intervjuer jag gjorde med hårdrocksband och diverse bloggprofiler har ännu inte publicerats. Riktigt dålig stil av mig som inte står för min del av avtalet. Men vad passar bättre än att läsa om Lugnets 2015 med tanke på att bandet ställer sig på Sticky Fingers Top Floor i morgon lördagen 13 februari? Innan dess kan du läsa hur Jansson, trummis i Lugnet tyckte att 2015 gav i musikväg.

Hur var 2015 för ert band?

Bäst i år för Lugnet var att vi hittade ett vettigt skivbolag och att plattan blev färdigställd och packad och klar inför releasen den 15 januari. Och sen var det kul att vi fick göra en till video med Christina Lindberg till It ain’t easy. Den blev skitbra. Se den!

Vilket av era gig var det mest minnesvärda?

Vi gjorde två gigs i november i Göteborg och Klippan tillsammans med det eminenta bandet Skånska Mord. Kalaskvällar båda två, dels för att publiken var så peppade och dels för att Skånska Mord är så förbannat sköna filurer att umgås med.

Vilka skivor var bäst? Både egna samt rivaler går utmärkt att nämna!

Köper faktiskt inte så mycket ny musik men Tribulation, Ghost, Spiders, Graveyard och Motörhead gjorde alla jättebra plattor.

Vad var sämst alternativt tråkigast?

Det var ju jättetråkigt att Lemmy och Philty Animal Taylor dog. Sen tycker jag att det är trist när personer bråkar istället för att vara vänner.

Vad har ni för planer för 2016?

Skivan släpptes den 15:e januari och sen är planen att vi ska försöka spela så mycket som möjligt.

Så missa nu inte Lugnet på Sticky Fingers imorgon kväll. Fri entré före 22.00. Huruvida Christina Lindberg medverkar vet jag inte, men det hade helt klart varit fräckt att se ”One-Eye”.

Lugnet Offciell hemsida
Lugnet Facebook