10 album som jag återkommer till (1/2)

10 album som du återkommer till, heter ett meme som just nu rullar på Facebook. Tanken är att man ska skriva en lista med tio album som man ofta återkommer till. Den enda regeln som finns är att endast en skiva per band/artist får nämnas. Man ska heller inte fundera för mycket kring artister och skivor eftersom det enda konstanta med dylika listor är att de förändras.

Jag älskar listor så därför kan jag inte vara sämre än att jag också gör den här listan. Detta är dock en lista indelad i två delar. Idag kommer de fem första skivorna och imorgon söndag kommer de fem sista.

Europe – The Final Countdown

Den första skivan jag någonsin fick. Älskade den som sexåring, men idag 29 år senare är jag inte av samma åsikt. Trots att jag älskar och återkommer till den när jag är full. Spotify

Metallica – The Black Album

Den första skiva jag köpte för mina egna pengar. Den var majestätisk då, inte lika bra idag. Dock lyssnar jag på den ibland och varje gång är Of Wolf and Man lika bra varje gång. Spotify

Iron Maiden – Powerslave

Favoriten med bandet och det är en otroligt bra skiva. Inte något trist på denna. Aces High är kanske den bästa ösiga låt som bandet skrivit, och Rime of the Ancient Mariner är bandets bästa episka låt. Spotify

Blind Guardian – Tales from the Twilight World

När min syssling gav mig tips på bra hårdrock när jag ville ha något annat än Iron Maiden och Metallica blev det Blind Guardian. En fantastiskt bra speed/power metal-skiva.

Helloween – Keeper of the Seven Keys Pt. 2

Efter Blind Guardian så var det landsmännen i Helloween som gällde. Ett gladare Iron Maiden med Kiske på sång var fantastiskt. Och låtarna och deras refränger är fantastiska! När jag återkommer till dom idag fylls jag av glädje och nostalgi denna hemska, men fantastiska känsla. Spotify

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

3 kommentarer

  1. Kul koncept! Det lånar vi (hoppas att det är ok). :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.