The Abyss (Andra Långgatan, Göteborg)

Det känns som att universitetsåren spenderades med en 50/50-fördelning mellan universitetslokalerna och Rockbaren. Det är länge sedan studierna avslutades och nästan lika länge sedan jag var stammis på Rockbaren. Och lika länge har jag saknat ett riktigt hårdrockshak dit man kan gå för att dricka en öl, lyssna på riktigt bra musik och bara snacka med likasinnade. Nu finns The Abyss!

Back from The Abyss

Rockbaren har tyvärr tappat glöden och den musikaliska inriktningen. Vardagarna är fortfarande helt okej och det spelas fortfarande bra musik. På helgerna är det dock bäst att hålla sig borta. För några år sedan öppnade On Stage på Andra Långgatan och fyllde ett tomrum genom ha vissa kvällar dedikerade för riktigt bra klassisk hårdrock. Även om inriktningen var mot rock så var den ändå ganska alldaglig. Nu finns äntligen The Abyss som tagit över On Stages lokaler. Och man fyller ett gigantiskt hål i Göteborgs pubvärld.

It’s broken, It’s burning, goin’ up in flames

The Abyss är det där pojk- och flickrummet varenda ung hårdrockare hade. Tavlor, affischer och skivor hänger på väggarna tillsammans med gamla tidningsurklipp från förr. Det ett underbart ställe! Och det verkar även som att man kommer att arrangera konserter i lokalen. Att The Abyss öppnat i Göteborg är inte konstigt. De metalheads som för länge sedan flyttade från Göteborg för att lämna sin uppväxtort har återvänt samtidigt som många från Småland och Skåne sökt sig hit. Det gror och händer mycket i Göteborgs metalscen just nu. Det är fantastiskt!

Into the Black

Och jag både hoppas och tror att puben kommer att vara navet i Göteborgs hårdrocksvärld. Bara mitt korta besök får mig att sakna Göteborg något så oerhört mycket mer. Någon motsvarighet till varken The Abyss eller Truckstop Alaska finns inte i Stockholm. Jag har då inte hittat eller hört talas om den åtminstone. Att det inte finns en motsvarande rockbar i Stockholm är en skam.

Vart går ni stockholmare för att lyssna på metal och ta ett par bärs en torsdag?

Till Facebook-sidan

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

4 kommentarer

 1. MÅSTE besöka detta ställe nu under semestern. Hur är musikvariationen? Inte Holy Diver på repeat som de få gånger jag varit på Rockbaren hoppas jag. :)

  • Jarno Lauronen

   Det MÅSTE du verkligen! Det är snarare som så att de spelar Dark Age på repeat, eller Crucifixion eller Agent Steel. Men de spelar nog en och annan låt med Dio också. En polare som ofta är där säger att det är väldigt mycket obskyrt som spelas.

  • Jarno Lauronen

   Ta med en vän också!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.