De 10 bästa låtarna med Gates of Slumber

Den sjätte april 2014 grusades allas drömmar om ett i framtiden återförenat Gates of Slumber. Grundaren och låtskrivaren Karl Simon annonserade på bandets Facebook-sida att bandet för all tid var nedlagt. Inga som helst återföreningar skulle någonsin komma till stånd. Anledningen var att hans mångårige bandkamrat och vän Jason McCash gick bort kvällen innan. Aldrig igen skulle bandet återförenas eftersom han förlorat sin bästa vän och ”bror”.

My best friend died last night. There will be no reunion – no more of TGoS. It’s dead beyond dead, and I’ve lost a brother.

Det var dock redan ett år tidigare som Jason lämnat bandet. Vid samma tidpunkt lades bandet ner men det här meddelandet var mycket mer definitivt. Ganska snart efter det att Jason McCash dog startade han upp Wretch. Bandet döptes efter skivan The Wretch med nyligen nedstängda Gates of Slumber. Med Wretch fortsatte Simon att skriva svängig, hård och ganska traditionell heavy metal-doom. För drygt tre veckor sedan gick bandets trummis ”Cool Clyde” Paradis bort och veckan därpå släpptes bandets debutalbum. Därför kommer jag att tipsa er om mina tio favoritlåtar med Gates of Slumber.

Topp tio-listan med Gates of Slumber

  • Chaos Calling
  • Scourge of Drunkenness
  • Descent Into Madness
  • To The Rack With Them
  • Beneath the Eye of March
  • Castle of the Devil
  • Suffer No Guilt
  • Iron & Fire
  • The Riddle Master
  • Death March

Spellista @ Spotify

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

15 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.