Jag har inte lyssnat på Robert Pehrsson’s Humbucker tidigare. Har kanske hört någon låt på fest eller så men inte mer än det. Men så la en kompis upp Send Her My Love på Facebook i lördags. Från strax efter tolv till halv sex gick den låten på repeat. Det har säkert hänt hur ofta som helst men senast jag kommer ihåg är när jag spelade in Cranberries Ode to My Family på ett C90-band. Då var jag 13 och visste inte bättre. Nu är jag äldre men vet fortfarande inte bättre.

Robert Pehrsson’s Humbucker rockmusik med själ

Send Her My Love är en fantastiskt bra rocklåt. Inledande twingitarrer och starka trummor gör att låten kommer igång snabbt. Gitarrljudet är fantastiskt läckert och refrängen sätter sig direkt på hjärtat. Hela skivan är full av klassisk gitarrbaserad rock med influenser från artister som Tom Petty, Nicke Andersson och Thin Lizzy. Det är rockmusik med soul. Robert Pehrsson är verkligen otroligt skicklig låtskrivare!

Robert Pehrsson’s Humbucker @ Facebook

Robert Pehrsson’s Humbucker @ Spotify