Amerikavecka: Sånger om att vara bakfull

Drack du alldeles för mycket i tron om att hela det här presidenttjafset skulle vara över, eller du kanske rent av firade alldeles för hårt? Oavsett vilket så har du förmodligen en rejäl baksmälla. Om du känner dig ensam, ynklig och trött så har du här ett par låtar som hjälper dig. Nu när vi är på väg mot ljusare tider så får du hjälp med hur du löser problemet med ljuset, du får tröst bland andra som druckit lite för mycket igår. Det är inte lätt att vara bakfull.

Det är inte lätt att vara bakfull

Well I woke up Sunday morning
with no way to hold my head, that didn’t hurt
and the beer I had for breakfast
wasn’t bad so I had one more for dessert

Kris Kristofferson skrev den här låten om sitt liv när han hade det som värst. Han bodde i en enkel lägenhet i ett mindre trevligt område. 25 dollar låg månadshyran på. Anledningen till varför han valde en söndagsmorgon istället för vilken annan morgon som helst var för att pubarna höll stängt. Han kände sig då som allra mest ensam. Helt klart är att är man såpass bakfull att man klämmer två öl innan man tagit på sig tröjan, ja då är det tufft.

Så minns jag kvällen igår

Lee Hazlewood flyttade till Sverige på 190-talet och det verkar verkligen ha gått hårt till. Han skrev skivan Cowboy in Sweden då han bodde i Stockholm, och han verkar ha ångrat en och annan fylla. Kanske är det också en och annan Trump-röstare som ångrat vad denne gjort?

I wake up Sunday morning
With my mind all in a haze
Tearstains on my pillow
And make-up on my face
I see those empty whiskey bottles
And records scattered on the floor
And from the next room, I hear crying
Then I remember the night before

Nu när du står på benen

Det är fortfarande tungt men du börjar hitta runt i lägenheten men trots att vi är i januari som någon menar är en vintermånad så är det väldigt ljust. Du behöver något som döljer ljuset så att du kan ta lugnt och slutligen kan hitta något som ger dig energi. Det är bara att klä på dig, gå ut på byn och leta upp ett par billiga solglasögon. Precis som ZZ Top gjort.

When you wake up in the morning and the light hurts your head
The first thing you do when you get up out of bed
Is hit the streets a-runnin’ and try to beat the masses
And go get yourself some cheap sunglasses

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

5 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.