Från Ventura, Kalifornien kommer hårdrockbandet Night Demon. Ventura, en klassisk ort för surfare, är kanske inte ett amerikanskt Birmingham för hårdrock. Att det skulle vallfärda anhängare av traditionell heavy metal dit var kanske inte något man kunde förvänta sig. Kanske lika oväntat som att det nästa vecka vallfärdar några tusen hårdrockare till pyttelilla Blädinge, Småland. Men hårt arbetande eldsjälar brukar lyckas med det få förväntar sig skall fungera.

Frost and Fire Night Demon

I Ventura, Kalifornien är det Frost and Fire Metal Fest som drar dit folket. Eldsjälen bakom festivalen är Jarvis sångare och basist i hårdrockrocksbandet Night Demon. Första gången bandet syntes här på AFJ var i ett avsnitt av Låtsnacket där de fick tummen upp! Det var då med en låt från bandets första 7″-singel. Nu är bandet aktuella med sin andra fullängdare, Darkness Remains, som visar på väldigt stor förbättring.

Det handlar om precis som på debutskivan, Curse of the Damned, om klassisk heavy metal. New Wave of British Heavy Metal med amerikanska muskler vill de själva säga. En inte helt orimlig beskrivning. Och förmodligen är det de långa turnéerna sedan debutskivan som gjort att bandet hittat det som gjort dom bättre, men vad vet jag? Låtarna är åtminstone bättre den här gången; de är mer direkta, ösigare och snyggare. De låtar mer som låtar från förr då man tillät lite luft och att låtarna inte skulle maxas konstant. Dynamik helt enkelt.

Remember yesterday tomorrow or they’re wasted years

Klassisk hårdrock med bra refränger, skönt tempo och ”gung” samt med stor variation på låtarna. Mina favoriter är låtarna Maiden Hell, On Your Own och Black Widow. Den förstnämnda en enorm hyllning till Iron Maiden och den sistnämnda låter som en gammal Iron Maiden-klassiker. Även om sången helt klart funkar (och det är något som förbättrats avsevärt) så undrar jag lite om hur et skulle låta med någon som kan avge riktigt bra skrik.

Det ska bli riktigt skönt att återigen få se Night Demon i Blädinge. Om nu bara värmen kan komma och stanna i några veckor så vore det alldeles förträffligt!

Klockan 14.00 på Fredag drar Night Demon igång!