Var i mitten av Örebro län i helgen. Olyckligtvis hade någon lyckats förstöra ett av tågets två tågsätt när det väl var dags för hemresa. Det innebar ståplats till Stockholm. Folk stod och satt i gångar och likaså jag. Efter ett tag började jag fundera kring vad som skulle krävas för att folk började äta varandra. Allt tack vare den fina låten Menneskeæderen signerad Demon Head.

Då Demon Head är danskar och just denna låt sjungs på modersmålet förstod jag inte mycket av den (texten finns ej på Spotify). Titeln är dock glasklar ”Människoätaren”. Den kan handla om så många olika saker. En orm, en haj, en björn eller något annat människoätande djur. Eller varför inte en zombie. Eller kanske Jeffrey Dahmer? Jag har ingen aning. Men det var kul att låta fantasin flöda.

I’m a Demon Head

Annars är Demon Head ytterligare ett modernt rockband som spelar retrorock. Det är något stökigare än vad banden i genren brukar vara. Det är välkommet och jag hoppas att torsdagen bjuder på bra väder för då kan det vara riktigt trevligt att lyssna på Demon Head från skuggan. Dessa danskar är nämligen ett chill-out band för mig. Bara luta sig tillbaka och njuta.

Bang, bang boomerang

Ett annat band som spelar något sånär i samma kategori är Bang. Skillnaden mellan Demon Head och Bang är dock att sistnämnda faktiskt var med då det begav sig. De spelar också lite snabbare och har mer dynamik i sin musik. Det händer lite mer så att säga.

Jag hade inte hört talats om bandet förrän ett par vänner berättade att jag absolut inte får missa Bang. De hade haft en så otroligt fin upplevelse på Roadburn och pratade gott om scenframträdandet. Jag vet inte riktigt om jag är övertygad av det jag hört. Men det känns som att Bang är ett band som är bättre live än på skiva. Samma känsla får jag av Demon Head.

Så sol och rock ’n’ roll önskas!