Nya Europe-singeln Walk the Earth ute nu

Ny singel med Europe som heter Walk the Earth. Den måste man så klart lyssna sönder innan skivan kommer. Jag antar att jag är en av få som verkligen älskar de nya skivorna med Europe. Jag finner mig själv lyssnande oftare på bandets nya material än på de gamla skivorna. Wings of Tomorrow är den enda skivan som jag återvänder till när jag vill lyssna på en skiva. Annars är det fragment från de tidiga skivorna som jag återkommer till. Oftast på fest.

Bär ditt huvud högt, som en mästare

Så när det kommer en ny singel med bandet som en gång i tiden tände hårdrocksljuset i mitt hjärta så måste jag bara höra den. Walk the Earth heter den alltså. Snygg titel och fortsätter i bandets ”tradition” med tre ord per skivtitel. Inleder med orgel som får mig att tänka på den något mellanöstern-influerade Rainbow Bridge från War of Kings.

Man behåller riktningen från den fantastiska War of Kings och fortsätter med sin klassiska hårdrock där fokus numera ligger på tyngd och mörker. Nu är det långt ifrån lika tung och mörkt som Bell Witch, men jämför med Out of this World inte med Four Phantoms. Låtens text ser jag som en hyllning till allt bra som mänskligheten åstadkommer. Det enda vi läser om i media är hur dåligt allting är och när det är det enda man hör om så tror man till slut på det. Gör istället som Joey Tempest vill; gå med huvudet högt, som en mästare. Vi människor är fantastiska bara vi lägger manken till. Kanske har vi snart förstört cancern!

Mina favoriter i bandets katalog är Wings of Tomorrow och War of Kings. Det är de skivor som jag tycker är jämnast och de enda som jag tycker är perfekta. Även om jag idag har ändrat åsikterna kring vissa låtar (av någon anledning har tidens gång den effekten) så kan ni läsa den här Europespecialen jag skrev för några år sedan för att se vad jag tycker om bandets skivor.

”Walk the Earth”, ”War…”, ”Wings…”, en ny helig trio?

Det återstår att se om Walk the Earth kan göra de andra skivorna som börjar med ett W-ord sällskap på medaljpodiet. Om den lyckas med den bedriften så förslår jag att bandets nästa skiva bör heta Waiting in Line. Det är något som vi svenskar börjar bli väldigt dåliga på. Speciellt då vi skall åka kollektivt.