På onsdag drar jag iväg till Holland för att besöka Into the Void Festival. En stonerrock-festival i självaste stonerlandet måste ju besökas när det finns några band som lockar. Först åker jag tillsammans med en kompis till Amsterdam för lite turism. På fredag tar vi sedan bussen norrut mot Leeuwarden. Under veckan delar jag med mig av en låt per band som jag ser framemot. Tredje bandet ut är amerikanska Blood of the Sun.

Blood of the Sun I got a real good feeling!

Det var länge sedan jag såg ett band med fulare skivomslag än just Blood of the Sun. Innan jag bestämde mig för att åka så kollade jag upp om festivalledningen bokat fler än fyra bra band. Ju fler bra band desto lägre kostnad per band. Så när jag fick syn på skivan Burning on the Wings of Desire som Blood of the Sun släppte 2012 (det verkar ha varit ett riktigt bra år) höll jag på att ramla av stolen och slå i huvudet! Herrejävlar vilket fult skivomslag!

Skivomslaget liknas bäst vid något som man ser på urusla best of-samlingar från 90-talets eurodiscoera. Death Ride, bandets tredje skiva, har också ett ganska taskigt omslag. Det kan  liknas vid omslaget till någon glammig av blaxplotation-rulle. Bandets musik är raka motsatsen! Riktigt skön och svängig rockmusik med lagom mängd fuzz och förvånansvärt bra sång. Bäst av allt är nog hammondorgeln! Mycket bra sväng och en till dimension tack vare den!

Thunder down in the valley

Blood of the Sun kommer att vara en frisk fläkt med sin snabba, svängiga och bra rockmusik bland mängden stonerband med dålig sångare. Tufft också att de förmodligen tagit sitt bandnamn från Mountain-gitarristen Leslie Wests låt Blood of the Sun. Tyvärr är bandet ut som nummer två på fredagen men det ska nog gå att få sväng på höften redan då.