Det som jag ägnat mig åt det senaste året är att lyssna på musik och arrangera ett hårdrocksquiz på The Abyss i Göteborg. Allting började när jag flyttade hem från Stockholm sommaren 2017. Jag och en kompis ville göra någonting för Sveriges bästa hårdrocksbar. Vi diskuterade saken oss emellan ett bra innan vi snackade med ägarna. När vi väl gjorde det så visade det sig att det var något de själva diskuterat med en annan stammis.

Diskussionen gick vidare oss tre emellan och den 28e november 2017 hade första upplagan av METAL INQUIZITION premiär!

Namnet inspirerades av denna hårdrocksklassiker!

And if you’re not a metal head you might as well be dead
We’re the metal inquisition… We sentence you to death… by guillotine!

”Metal inquisition” by piledriver

Sedan dess har vi fått stammisar och även om jag själv hade sett att vi alltid har puben full så har jag alltid kul åtminstone. Vi försöker så klart ha ett så brett spektra på musiken och att inte göra det för svårt. För min del försöker jag styra in musiken mot ”Abyssmusik”, men krydda med lite doom och AOR. För att ta del av musiken som jag har spelat så hittar du mina spellistor på Spotify.

Metal Inquizition: Heavy Metal Vehicles

Förra veckan firade vi METAL INQUIZITION #40 och då lottade vi ut lite prylar vi fått från banden Insane och Commando. Imorgon är det återigen dags och den här gången styrs skutan av Anna från Honeymoon Disease och nyligen startade Acid’s Trip. Temat för kvällen är hårdrocksfordon! Det om något är jävligt mycket metal!

Metal Inquizition #41: Heavy Metal Vehicles

Vi kör varje tisdag kl 19:30 på The Abyss.
För att hålla dig uppdaterad så gilla oss på Facebook!