Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

A Fair Judgement | 24 juli, 2017

Scroll to top

Top

Archives

Doomlobbyn pratar om zombiekatastrofen

3 november, 2012 | | 2 Comments
Detta inlägg är del 5 av 5 i artikelserien Temavecka.

Jarno hörde av sig till mig och påminde om att det snart var dags för ett gästinlägg igen. Det önskade temat var, förmodligen på grund av den annalkande allhelgonahelgen, zombies.

Inte nödvändigtvis med musikalisk antydning, vilket är lika bra eftersom all … Read More

Andréas listar sina zombiefilmfavoriter

30 oktober, 2012 | | One Comment

Andréas driver bloggen Sarcophagic där han skriver om hårdrock, skräckfilm och annan konst och kultur som gränsar mot det morbida. Eftersom han är den i min bekantskapskrets som jag tror har den bästa kollen på zombiefilm bad jag honom sätta ihop en topplista på sina favoriter.

De senaste åren har hysterin kring zombier exploderat. Det är tv-serier, remakes av gamla klassiker, ”zombie walks”, tatueringar och en massa annat. Alla verkar helt plötsligt gilla odöda människor.

Själv kan jag inte komma på när jag blev biten (pun intended) men det är ett bra tag sedan. Det är något med den post-apokalyptiska världen där allt har slutat fungera som fascinerar och att det till råga på allt finns odöda som släpar sig runt på gatorna ger en extra dimension. För släpa och stappla fram är vad en ”riktig” zombie ska göra om jag får bestämma. De ska inte heller visa några sorts känslor eller vråla som något matinémonster. De ska helt enkelt vara vandrande lik. Lucio Fulci var en som fick till det riktigt bra i Zombie Flesh Eaters, speciellt scenen då de försöker slå tillbaka mot de sävliga zombierna som bara marscherar framåt genom eld- och kulregn.

Så när Jarno frågade om jag kunde dra ihop en lista på mina favoriter tänkte jag att det skulle va en lätt match. Det var det inte. För att underlätta valde jag bland de filmer jag faktiskt har i min samling.

Varsågoda, utan någon speciell ordning. Här är mina favoriter:
Read More

The Walking Dead: Spelversionen

31 oktober, 2012 | | 3 Comments
Detta inlägg är del 3 av 5 i artikelserien Temavecka.

När man tänker sig ett zombiespel så är det ett actionspel som t ex Dead Island eller Resident Evil man tänker på. Numera är även Resident Evil-serien mer actionorienterad från att ha varit ett skräckspel från början (eller beror det … Read More

Zombievecka: ”When there is no more room in hell. The dead will walk the earth”

29 oktober, 2012 | | 6 Comments
Detta inlägg är del 2 av 5 i artikelserien Temavecka.

Jag kan inte påstå att jag är någon stor kännare av zombiekultur. Jag har sett några av de större zombiefilmerna, Romeros Dead-trilogi, Evil DeadBraindead och ett fåtal till. Men jag har aldrig läst någon roman eller tecknad serienovell om zombies. Jag … Read More

Spotifylista: 15 metallåtar om zombies

1 november, 2012 | | One Comment

Att sätta ihop en lista med femton låtar om zombies är inte det enklaste man kan göra. Speciellt inte när de tre första band jag kommer att tänka på när det gäller zombieinfluerad metal inte finns tillgängliga på Spotify. Så därför kan ni lyssna på dom via YouTube här ovanför, inledande låten är Impetigos Breakfast At The Manchester Morgue som är en hyllningslåt till zombierullen Let the Sleeping Corpses Lie (vilken Andréas rekommenderade här om dagen). Utöver det bjuds ni på Six Feet Under (från den tiden då de fortfarande var bra) i form av låten Revenge of the Zombie. Den tredje låten är Pit of Zombies med Cannibal Corpse som handlar om en man som blivit kastad i en grop full av zombies.

Sedan har vi Spotifylistan, AFJ: Zombievecka. Låtarna är tyvärr inte i någon speciell ordning, utan de är mest placerade lite huller om buller. Eftersom jag har mest koll på zombielåtar som är dödsmetall så är det också dödsmetall som utgör majoriteten av listan.

Read More