Om AFJ

[divider]A Fair Judgement – Jarno Lauronen[/divider]

Om AFJ

A Fair Judgement är en musikblogg skriven av Jarno Lauronen. Bloggen är partipolitiskt obunden och saknar ekonomiskt vinstintresse och kommer så att göra tills att den läggs ned (jag betalar bl a mina domän- och webbhotellkostnader själv).

Ursprungsidén, att skriva om bra musik, har inte förändrats sedan starten 2005. Istället har arbetet under 2012 utökats till att på olika sätt lyfta fram band som enligt mig förtjänar det. Här publiceras blogginlägg, artiklar, intervjuer, videos och annat om musik men även annan kultur (t ex ölkultur eller litteratur). Jag beslutade under 2012 att ta hjälp av vänner och introducerade några som gästskribenter. Jag startade även en artikelserie där fyra vänner lyssnar på fem låtar utan att ha någon som helst aning om vad de lyssnar på. Den serien heter Låtsnacket och är väldigt populär. Utöver det skriver jag bl a om Livsviktiga låtar och snart om De 100 bästa skivorna enligt AFJ.

Även om det är hårdrock och metal som väger tyngst på den här bloggen så finns det utrymme för annan musik så länge det sticks. Bra musik skall, på ett eller annat vis, kännas! Vill du att jag skall recensera eller skriva om ditt band eller din musik, kontakta mig så löser vi det!

Bloggens namn är av två anledningar taget från Opeths låt A Fair Judgement (från Deliverance).
Anledning 1: Det är en fantastiskt bra låt.
Anledning 2: Hur kan en musikblogg ha ett bättre namn?

Glöm inte bort att följa A Fair Judgement via dess RSS-flöde, via Twitter och Facebook (länkarna finns till höger).