View from Train Window
Creative Commons License photo credit: AndyWilson

Jag gillar tåg.

Framför allt gillar jag att åka tåg trots att det var knappt två år sedan jag åkte tåg för andra gången i mitt liv. Mycket av min tågromantisering kommer från första scenen i filmen Before Sunrise. Redan innan jag såg filmen hade jag en önskan av att resa på den Transsibiriska järnvägen och jag har alltid sett på transportmedlet som något bohemiskt vackert.

Men tyvärr är verkligheten nästan aldrig lika vacker som drömmen, varför jag alltid brukar plocka ihop en spellista som klockar in på min exakta restid.

Själva tanken är beundransvärd. Eftersom jag på något sätt vill att musiken ska passa transportmedlet så brukar jag alltid inleda spellistan med långsam musik. Den här gången är de tre första artisterna Cult of Luna, Reverend Bizarre och Neurosis. Men jag brukar tröttna på det och istället hoppa mellan olika skivor som känner ett sug efter just där på tåget. Det brukar sluta med att jag sätter på Altars of Madness för att slippa lyssna på personerna runt omkring mig.

Trots det gillar jag att färdas med tåg.

Men att behöva lämna Göteborg i morgon kommer vara något mer ledsamt än vad det brukar då jag vet att jag kommer att missa norska Obliteration som spelar på Truckstop. Om ni missat det, kolla upp Nekropsalms.

Men vad gör man inte för vänner egentligen? En kompis har blivit med ny lägenhet och den måste invigas. Det blir ett besök på kulturinstutionen Klasses skivor och jag ska provsmaka den legendariska kebabsåsen från Jönköping. Och på lördag spelar Portrait på stans rockbar.

Men åter till spellistan. In med låtar av bland annat Black Flag, Invasionen, Final Exit, Minor Threat, Venom, Bathory, Gates of Slumber, Black Breath, Masshysteri, Aloha och Darkthrone för lite fart.

Andra bloggar om: Musik, Tåg, Jönköping, Portrait