danzig ATC
Creative Commons License photo credit: Kristine Leuze

Rubriken är sann. Jag har aldrig lyssnat på Danzig förut. Jag har hört Danzig men aldrig lyssnat på det.

Självklart har jag hört Mother, Devils Plaything och säkerligen många fler låtar som ofta spelats antingen på Rockbaren eller hos vänner. Framför allt var Danzig i ropet runt tiden då Guitar Hero blev något som gemene man spelade på förfester och alltför ofta kunde jag höra fulla killar och tjejer skrika (samtidigt som de slängde iväg ett magasin med tuffa luftgitarriff):

åh ja! Guitar Hero-låten som är så bra! Maaaaather!

Kanske en fantastiskt fånig anledning till att avfärda ett band som 2006 lyckades få en tv-spelshit med en låt från en skiva som det släppte nästan 20 år tidigare. Tycker fortfarande att det är en fullständigt rimlig handling.

Nu närmare fem år senare läser jag ett enkelt blogginlägg och lyssnar på den låt som det länkas till i inlägget.

Jag klickar mig vidare i högerspalten och landar i Blood and Tears.

Resultatet är att jag kommer att prenumerera på Spotify Premium. Jag har efter flera skivköp de senaste veckorna bestämt mig att jag faktiskt ska åka iväg på semester även i år. Det här är ett sätt att bidra med några kronor till de artister som jag kommer att köpa skivor med framöver.

Tack Magnus för den här alldeles fantastiska låten.

Nu ska jag lyssna mer på Danzig.

Andra bloggar om: Musik, Danzig